Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Bojler anód nélkül meddig...

Bojler anód nélkül meddig bírja, ha van benne víz és ha levan engedve?

Figyelt kérdés
Fütőszál csere volt és akit hívtunk nem volt a helyzet magaslatán, és kivágta az anód rudat mondván emiatt lesz hamarabb vízköves, én meg nem értettem hozzá, csak utána olvastam, hogy annak semmi köze a vízkőhöz...
2021. okt. 27. 19:21
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
anódnak csak működés közben van szerepe , anódal 10év anód nélkül max4
2021. okt. 27. 20:29
 2/4 anonim ***** válasza:
20%

az anód rúd azért kell hogy a vízkő kevésbbé rakodjon le a bojlerben

Anód rúd ha elfogy vagy kiveszik akkor szépen lassan a vízkő kitölti a bojler belsejét, csökken az űrtartalma, meg persze a fűtőszállnak sem tesz jót ha vastagon rárakódik a vízkő

Pár év alatt kuka a bojler

Az anód rudat házileg se nagy kunszt kicserélni, bemész egy üzletbe ahol árulnak anód rudat(2-3000 forint) és otthon te is be tudod tenni...

2021. okt. 27. 20:34
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

2# nagyon rosszul tudod. Anódnak semmi köze a vízkőhöz!

Az anód a tartály átrozsdásodását hivatott meggátolni.

Ha le van engedve a víz tökmindegy. Attól függ, mennyi a mikrorepedés, mennyi a nedvesség.

Használatba gyorsabban korrodál. De függ a hőfoktól, mennyire veszi igénybe a tartályt, mennyi repedés keletkezik a tágulástól, összehúzódástól.

2021. okt. 27. 22:07
 4/4 anonim ***** válasza:
😂😂😂😂 Utolsónál az igazság /egy mérnök/
2021. okt. 30. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!