Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Terasz lejtés és burkolás,...

Terasz lejtés és burkolás, hogyan oldanátok meg?

Figyelt kérdés
Adott egy 4x10 es terasz, ami le van betonozva. 2x3 as táblákban a dilatáció miatt és hogy ne törjön el. Betonvasháló nincs. A lejtése sajnos igen nagyra lett hagyva, mert régen nem volt lefedve a terasz. 4 m en kb 8 cm van benne. Szerintetek milyen anyaggal lehetne ezt a nagy lejtést konszolidálni? És egyáltalán mivel lehet egybe leburkolni az ilyen módon betonozott részeket? Arra gondolok, hogy a betontáblák külön diletálnak.

2021. okt. 3. 08:13
 1/3 anonim ***** válasza:

Soknak érzed? OK, ma már ekkora lejtést nem adnak egy terasznak, meg lehet régen se adott volna neki egy szakember(!), de szerintem nálam is simán van ennyi 4m-en, sőt lehet még több is. Szerintem nem zavaró, van kipakolva fotel, asztal stb. nem érzem úgy, hogy le kellene szédülni róla.

Nálam ilyen teraszburkolat van: [link]

Alá van párnafázva, arra van lecsavarva. Nincs dilatáció, így nálam ez nem volt kérdés, ha emiatt aggódsz, és neked is megfelel a fa burkolat, és a beton egyenes, akkor esetleg ilyennel lehetne: [link]

vagy ez kicsit olcsóbb: [link]

Ez tud külön mozogni a betontól, nem szükséges lefúrni.

2021. okt. 3. 09:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Ha jól értem, akkor most már van fedél a terasz felett? Tehát nem ázhat el a terasz? Akkor egy igenszép padlóburkolatot tennék. Könnyű dolgozni vele, egy nap alatt kész. Az előnye, hogy alatta a beton elvezeti a vizet. Persze előtte át kell nézni a kínálatot, milyen padlóburkolatot is szeretnél.

Arra ügyelni kell, hogy a kiülős terasz ne legyen nagy lejtésű, szinte észrevehetetlen legyen. A víz tudni fogja merre van az előre.

Gugli, teraszburkolás..

Én biztosan nem használnék mást.

2021. okt. 3. 09:35
 3/3 anonim ***** válasza:
#2-es vagyok..nem tudom átment-e, hogy fa burkolatról beszélek?
2021. okt. 3. 09:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!