A mai megoldásokkal 10x10, v. 12x12 méter alapterületű sátortetőt szék-állások és (padlás) gerendák nélkül lehet már építtetni? Azaz: minél üresebb legyen a sátortető "közepe". Amerikai házaknál lehet ilyesmit látni. Tér-érzetet, belmagasságot növel.
Esetleg 8x15 méter alapterületű nyeregtetőt (továbbra is a fenti teljes "üresség" megléte mellett)?
Észak-Amerikában lehet ilyen megoldásokkal találkozni. A 2.7, vagy 3 méteres szoba belmagasságát növeli, vagy toldja meg a felette felépített üres sátortető újabb néhány méterrel. Ezeken sokszor csak kakasülő van a csúcshoz közel, tehát valóban majdnem teljesen üres a tető, de értelemszerűen ezzel együtt a szoba is. Se (födém) gerendák, se fogó-párok, teljesen üres. Csak talp-szelemenek, szarufák, illetve fent esetlegesen kakasülők. A tér-érzetet maximalizálja ez a padlótól csúcsig tartó, légüres, nyitott tér.
Hát én nem csinálnám ilyenre.
De biztos meglehet , mint ahogy a képek is mutatják.
Borzasztó nagy tér lesz és azt feleslegesen kell felfűteni és nyáron meg hűteni.
A tető szegetelésről meg nem is beszélve, sokall nagyobb felületet kell hőszigetelni mint egy vizszintes födémnél.
Igen, a túl hideg-meleg-gel magam is tisztában vagyok.
De akkor ezek szerint lehet így építtetni sátortetőket szakemberekkel - hazánkban is?
De ugye arra érted a ragasztott fa BSH gerendákat, amire én is utaltam? Illetve amik a fényképeken is láthatóak?
Tehát semmi vízszintes, tér-elválasztó gerendázat, sem lenti (vízszintes) fogópárok, minden szépen úgy "üres", ahogy annak majd lennie kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!