Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Betonfödémes emeleti szinten...

Betonfödémes emeleti szinten hogyan kell megoldani a fürdőszobában a lefolyók lejtését?

Figyelt kérdés
2021. szept. 16. 23:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ha tarsashaz amugy akkor van helye a lefolyonak nem hiszem, hogy emeletet kene atvesni. Szerintem csaladi hazrol van szo.
2021. szept. 17. 11:34
 12/17 A kérdező kommentje:
Kertesházról van szó. Van az emeleten aljzat beton, és betonfödém van. Ennyit tudok. Igazából én sem szeretném a födémet piszkálni, ezért gondoltam hogy megoldható-e hogy a válaszfalon megy be a csatorna, vagyis jön le. Aztán lent visszavezetem újra a lenti válaszfalon az alatta lévő helyiségbe ahol a wc is van?
2021. szept. 17. 18:45
 13/17 anonim ***** válasza:
Valasz fal a fodem alatt van. Az nem tart semmit tehat nem ertem hogy akarod "mellette". Lehet kevered a fogalmakat is.
2021. szept. 17. 18:48
 14/17 A kérdező kommentje:
Az emeleti válaszfalról beszélek, padlás van a fal túloldalán. Lent ugyanez, a wc mellett raktár. Kimenne a csatorna a padlásra onnan le a fafödémen át a raktárba onnan a lenti válaszfalon vissza a fürdőbe. Remélem így érthető.
2021. szept. 17. 18:55
 15/17 anonim ***** válasza:

Tehát tetőtér.

Ez azért érdekes, hogy beton födém, de mellette fa födém van? Biztos beton födémed van?

Szóval kivinnéd a tető alá és onnan le. Megoldható, nekem is így van. Ótvar egy megoldás, megfagyhat benne a cucc, bár elvileg nem kellene neki ha elég nagy a cső átmérője és nem áll meg benne a víz.

2021. szept. 17. 20:19
 16/17 A kérdező kommentje:
Efölött van a tetőtér, a raktár egy másik fafödémes épület ami össze van ezzel építve, aminek a padlásán lenne egy szakasz. Gondoltam én is az elfagyásra, a kérdés hogy ha a felső szinten hátulkifolyós wc t szeretnék milyen magasan legyen a csatorna cső a padlótól, hogy a leendő fürdőkád és kézmosó is le tudjon folyni. De ha mégis a beton födémen vinném, honnan tudom, hogy hol van gerenda és hol a töltés a két gerenda között?
2021. szept. 17. 21:16
 17/17 anonim ***** válasza:

Feltöröd az aljzat beton azon részét, attól függően, h mi van alatta láthatóvá válik.

Alulról ha csak vakolva van, akkor talán kopogtatással észre lehet venni a különböző anyagokat, vagy valamivel kikaparsz egy darabot a vakolatból. Ha kerámia béléstest, akkor vörös színű. De lehet, hogy beton a béléstest is.

A plafonon nincs vagy nem volt sehol se hosszirányú repedés? Az a gerendákra utal. Jó ha tudod, hogy mi a födém, mert későbbiekben ez fontos szempont ha fel akarsz fúrni valamit, pl lámpát. Tudni kell, hogy szabad és hol nem. E gerendákat nem fúrunk, ez fontos.

Ahogy ezt így mind elmondod, én is a "padláson" keresztül vinném inkább. Ha nincs alapból dolgod az aljzat betonon, akkor ne törögessed fel inkább. Amilyen szerencséd van, a wc pont egy gerendán lenne és akkor mehetnél alrébb.

Teszel rá vastagon szigetelést és jól beállítod a lejtést, akkor télen se marad ott cucc megfagyni. Max csak akkor ha -20 fok lesz.

2021. szept. 17. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!