38-as (vázkerámia) téglák, 10/20 cm EPS szigetelések mennyibe kerül kárpátaljai és erdélyi tüzépeken? Esetleg még a végére: 2,5x20x500 cm-es gyalult fenyő deszkák?
Senki nem tudja, hogy a Partiumban, vagy Ukrajna legnyugatibb részén ezen anyagok mennyivel olcsóbbak, mint az anyaországban?
Hazánkban sajnos 400-450 forintot is elkérnék egy 38-as vázkerámiáért és 5-7 eFt-ot egy fent megadott 5 méteres gyalult deszkáért.
De ezek mennyivel olcsóbbak Kárpátalján, vagy Erdélyben?
:)) Soha egy szóval nem mondtam, hogy építőanyagokat onnan elvinni akárhova is. :))
Egyedül az van fent (jól láthatóan), hogy ott mennyibe kerülnek ezek az anyagok hazánk jelenleg magas árazásához képest?
Tehát Kárpátalján, vagy a Partiumban mennyivel olcsóbban tud valaki ezekhez hozzájutni? (De nyugalom, ottani fizetések sincsenek a kérdésben feltüntetve - csak anyagárakat láthatsz, mivel egyedül csak azokra kérdeztem rá.)
Basszus ezek magyarországi árak! Ilyen (egyformán) drága lenne az építkezés Kárpátalján? Mikor ott rengeteg ember (plusz kereset kiegészítésekkel is) jó, ha 80-100 eFt-nak megfelelő hrivnyát keres havonta?
Én balga azt hittem Ukrajnában egy családi ház építésének költsége csupán harmada/fele az anyaországi építkezési költségeknek.....
Ott nincsenek EU előírások pl hőszigetelésre, stb. Sokkal lazább egy êpítkezés, így olcsóbban ki lehet hozni.
Plusz úgy gondolom, ott a mai napig megy az, ami a szocializmusban ment nálunk is, hogy volt okosba sok sok anyag, amiért nem kell fizetni, vagy csak töredék árat, aztán kalákában megépítik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!