A granit v kvarc munkalap tenyleg sokkal dragabb?
Igen, mivel ritkább kőzetek, nagy súlyuk van, és sokkal óvatosabban kell a helyére rakni! Az egész tömbből levágnak egy szeletet, majd abból formára és méretre kivágják, amekkora egyöntetű felület kell, végül lecsiszolják! Majd kiszállítják, és nagyon óvatosan kell a helyére tenni, nehogy eltörjön, mert akkor nehéz javítani, vagy akár másik kell!
Míg a kompozit munkalap leginkább MDF, vagyis összepréselt faforgács, mely igény szerinti műanyag bevonatot kap. Könnyű tömegcikk, ami ráadásul nem is törik olyan könnyen, így nem kell vele olyan óvatosan bánni!
De nekem például amúgy sose kéne kőzet munkalap, a súlya miatt, minek terheljem feleslegesen a konyhabútort?
En ugy tudom a marvany olcsobb mint a granit, pint azert mert a granittal szemben kenyesebb felulet.
Bar nem tudom mennyire lehet kenyes valoban
Mindegyik kő kényes konyhai munkalapnak.
Akkor már inkább egy jó tömörfa munkalap.
Kerámia munkalapról még nem is hallottam! :/
Viszont ritkább esetben (úgy tudom Angliában) csinálnak betonból is, kétféle módszerrel: öntéssel nem lesz annyira kényes, gletteléssel viszont egyszerűbb és olcsóbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!