Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Padlófűtés mennyire keringetni...

Padlófűtés mennyire keringetni a port a levegőben?

Figyelt kérdés
Költözünk kertesházba társasból és eléggé félek a hideg csempétől, kisgyerekek is lesznek, szóval kellemesebb lenne, ha nem lenne jéghideg, mert ahova költözünk, ott még nyáron is van, hogy papucsot húzunk, nem tudom milyen lenne télen. De van hajlamom az asztmára is, gyerekként asztmás voltam, nem tudom mennyire éri meg, valóban nem egészséges? Mert akkor valami más megoldást kell találnom.

2021. júl. 5. 16:17
 1/6 anonim ***** válasza:
38%
Eléggé, asztmásoknak nem javasolt.
2021. júl. 5. 16:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Ha a padló alatt szigetelve van rendesen, akkor nem lesz hideg a padló.

Ezt amúgy a padlófűtéshez is meg kéne csinálni.

2021. júl. 5. 17:27
 3/6 anonim ***** válasza:
34%

Tökéletesen rezzenéstelen a levegő, amikor megy a padlófűtés. A gyertya lángja meg se rezzen.

Régen öntöttvas radiátorok voltak nálunk, rendesen lengedezett a függöny felette.

Az egy darab lapradiátor meg egy lapátnyi koszt porszívózott magába, minden évben piszkáltam ki belőle a sok retket.

Egy baj lehet a padlófűtéssel, eszetlenül összerakott vezérléssel túlfűti a szobát, hálószobában este ez kellemetlen.

A másik nagy jóság pedig a pénzügyi része. Nagyon nem mindegy hogy 70-80 fokos vizet vagy 35-öt termel a kazán.

2021. júl. 5. 17:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Attól is függ mennyi a fűtési előremenő. Nem véletlen kell 28-35 fokcelsius közé méretezni.
2021. júl. 6. 06:15
 5/6 anonim ***** válasza:
89%

26 °C-nál nem lehet melegebb a padló hőmérséklete lakótérben, vizes blokkokban pedig max 28!!! Tehát nem érezheted melegnek a padlót, sőt egy viszonylag új házban alig megy a fűtés. Átmeneti időben talán 1x 2 órára bekapcsol, hidegben 2x2 óra.

Ilyen hőfokon pedig nem száll a por, sőt egy radiátor jobban felkeveri. Mivel utóbbi kb 70%-ban konvekcióval adja le a teljesítményét, azaz átáramlik a levegő a radiátor lamellái között. A maradék kb 30% pedig sugárzás.

Az alig szigetelt vagy szigeteletlen padlófűtésnél érezni csak hogy meleg, de ez káros az egészségre, és keveri is a port.

2021. júl. 6. 10:38
 6/6 anonim ***** válasza:
47%
Hihetetlen, hogy még mindig tartja magát ez a tévhit. Ezt valamikor a 90-as években kezdték el terjeszteni a radiátoros területi képviselők.
2021. júl. 6. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!