Emeletráépítés, vagy tetőtérbeépítés? Milyen érvek szólhatnak az egyik vagy másik mellett? Az emeletráépítés sokkal nagyobb súlyt jelent a régi falaknak?
"pl. rengeteg szigetelőanyagot igényel, gipszkartont"
Ez igaz, de ezzel együtt is töredéke a költsége a ráépítésnek.
"kopog az eső a fejem felett a tetőn,"
Valóban probléma, engem nagyon idegesített, mikor tetőtérben laktam.
"kicsit kempingszerűnek tűnik"
Normálisan megcsinálva teljes értékű lakórész lehet.
" A tetőtéri ablakok nehezen tisztíthatók, nehéz kívülről hozzájuk férni"
A milyenk olyan volt, hogy szinte teljesen körbefordult, be lehetett fordítani annyira hogy lelülről kényelemsen tisztítható volt.
Igen, a ráépítés minden esetben jobb minőségű lakóteret ad, de kb 3x többe kerül. Például komplett új tető és ilyen apróságok.
Ezen túlmenően az alap is kérdéses. Magyarországon élünk, nagyon nem jellemzőek a túlméretezett alapok. 5 házból 4 a saját súlyát épphogy elbírja.
Mi az, hogy "stabilabb" meg "tartósabb"? :D
Jól megcsinálva mindkettő tartós és stabil, szarul megcsinálva meg ott ette meg a fene a házat.
Most ez is új információ számomra. Azt gondoltam, hogy ilyen szempontból egy
B30-as tégla a legjobb fal céljára.
A ráépítés legtöbbször a magassági korlátba sem fér bele.
Meg a ráépítéssel költségben ott leszel, mintha építenél egy új házat. Ugyanugy kell terv, engedélyezés, e-napló, minden szar mi szem szájnak ingere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!