Kondenzaciós kazán beköthető egy turbós kazán kéményébe?
Nem.
A kondenzációs kazán kéménye olyan anyagból készül ami bírja a keletkezett kondenzátum savas kémhatását.
Az teljesen mindegy hogy van koaxiális és van szétválasztott égéstermék elvezető rendszer.
Szóval behúztam a meglévő kéménybe a füstcsövet így a koaxiális elvezetésnél a meglévő kémény lesz a levegő cső belül pedig az új cső az égés terméké.
Viszont ott a külső cső egyben volt egy szerelt kémény.
Nálad nem így van ezért azt látni kell.Mindenképp új elvezetés kell hiszen a turbós kémény is darabokból áll azt szét kell szedni és mivel vagy a saját égéstermékével szerelhető a kazán vagy ha megvan a C6 akkor más rendszerrel de a rendszereket nem keverhetem.
De megoldható szerintem.
Attól függ a meglévő turbós kémény MIBŐL van ! Illetve mire van minősítve. Mint helyesen írták fentebb a savas kondenzátumot bírnia kell. +
A kéménynek kondenzátum elvezetés is kellhet. (Kialakítástól függ)
Régebben voltak olyan rendszerek (pl Tricox) amik mindkettőre alkalmazhatók voltak. A mostanit nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!