Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A telkem melyik részén vagyok...

A telkem melyik részén vagyok köteles kerítést építeni, ha a HÉSZ-ben nincs erről kitétel?

Figyelt kérdés

Vettem egy házat, ami bal oldalról nincs lekerítve. Bal oldali telken építkeznek. Szerintük a bal oldalt nekem kell megcsinálni...

Én úgy tudtam, hogy utcáról nézve jobb oldal az enyém. Melyik a helyes?

2021. jún. 7. 12:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem, természetesen nem. 500 méter hosszú a telek, ebből 400 méter le van kerítve, a hátsó veteményes nincs. Eddig teljesen üres telkek álltak ott a végében, senkit nem zavart, de építettek oda egy sorházat, és felszólítottak, hogy azonnal kerítsem le.

Ez meg is fog történni, de vannak prioritások, a felújítás közepén vagyok, és nyilván nem egy csirkehálóval szeretném megoldani, hanem normális kerítéssel, ami igen költséges. 2 hónapja vettem az ingatlant.

Egyébként bonyolult a helyzet, mert L alakú az utca, és ami nekem oldalkerítés, az ennek a sorházban a hátsó kerítése, így akár meg is erőltethetné magát a beruházó.

2021. jún. 8. 10:33
 12/14 anonim ***** válasza:
Beruházó??? Akkor ne hogy már te csináltasd meg! Rajtad akar spórolni.
2021. jún. 8. 10:49
 13/14 anonim ***** válasza:

Hülye vagy ha megcsinálod

Jó kerítést méterenként van vagy 270000ft

2021. jún. 8. 11:27
 14/14 A kérdező kommentje:

Igen, egy beruházó, sorházat épített, 3 lakás, darabja 50 millió.. És vergődik, hogy építsem meg a kerítést. Arról nem is beszélve, hogy az én telkemre épített magának ideiglenes tárolót, amit még azóta sem bontott el..

Szóval várjam meg amíg befejezi az építkezést és elbontja a szarját, addig adjam bérbe ingyen a földem, és utána még én kerítsem le.

Kótaji kerítést néztem földcsavarral, annál többre nem lesz pénzem tüstént..

2021. jún. 8. 16:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!