Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » A beöntött és a már szilárd...

A beöntött és a már szilárd zsalukövek mentén még lehet korrigálni?

Figyelt kérdés

A múltkor kiírtam a kérdést, de nem adtam meg rá a megfelelő válaszokat, így szeretném még egyszer feltenni. A probléma a következő:

"Szakember" geodétánk kimérte a zsalukövek pontjait a GPS gépével "pontosan". Letettük a zsaluköveket, be is lett öntve betonnal, majd pár nap múlva vettük észre, hogy az egyik leütött pontot sikerült elmérnie 10 cm-rel beljebb. Szóval a zsalukövek az egyik oldalon befele kezdenek görbülni, nem egyenesen haladnak... Egy képzeletbeli háromszögben kellene "pótolni" az anyagot, hogy az egyenesen legyen, amilyen a terv szerint kellett volna lennie. Háromszögben viszont lehetetlen zsaluzni, főleg ha annak súlyt kell megtartania (fal, betonkoszorú, ácsolt tetőszerkezet + cserepek)...

Nem tudjuk mi tévők legyünk. Már minden lehetőséget átvettünk, több szakembert is megkérdeztünk, viszont mindenki mást mond. Az ötletek mint pl.:

1. Lelógatni az Ytongot: Oké, viszont 25-ös Ytongot nem lógathatunk le, hogy a zsalukövek csak 15 cm-t tartanak, 10 cm pedig a levegőben lóg... A tolerancia maximum 4 cm-t enged meg.

2. Megszélesíteni a zsalukövek mentén az alap szélességét: Rendben, viszont annak is a teteje be lesz öntve, kicsit hülyén fog kinézni, hogy kilátszik a beton teteje, amire nem kerül Ytong..

3. 30-as téglát tenni ha szélesítsük az alapot: Esztétikailag megint hülyén fog az a fal kinézni..

4. A legdrasztikusabb megoldás... Kiütni azt az 1 sort és újra lerakni helyesen... Ez viszont rengeteg idő, pénz, munka...

Ezen kívül volt már tipp, hogy falazzuk fel görbén és majd szigeteléssel ki lesz hozva, hozzácsiszolva stb. viszont ott a koszorú is görbe... Ahhh

Elvesztünk, áll a munka és nem tudjuk mihez kezdjünk. Senki sem tud 100%-os megoldást találni. A hozzázsaluzás is egy olyan dolog, hogy aztán imádkozzon az ember, hogy X év múlva ne dőljön be az egész, vagy kezdjen repedni..

Ti melyiket pártolnátok?

Én valamiért még mindig afelé hajlok, hogy a jövőre nézve kényelmesebb megoldás lenne (még ha most anyagilag megterhelőbb), hogy azt zsalukő részt kibontani és újra lerakni amennyire lehet... Nem tudom.

Köszönöm a segítséget.

2021. ápr. 28. 10:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Én csak azt nem értem, hogy nem volt zsinór kihúzva az építéskor?
2021. ápr. 28. 10:20
 2/3 mindentudó99 ***** válasza:
Minek az?😀
2021. ápr. 28. 11:56
 3/3 A kérdező kommentje:

De, ki volt, de akkor senki nem vette észre, hogy görbén fut. Ez is teljesen véletlenül lett észrevéve, hogy alaposabban néztük.

Utólag igen, mi is sok mindenben okosabbak vagyunk, a kioktatásra nincs szükségünk köszönjük. Már mi is nagyon sok mindent ezzel kapcsolatban másképp csinálnánk. Tudjuk nyilván, hogy MI KELLETT VOLNA... Jelenleg azt szeretnénk kiokoskodni, hogy így mit lehetne.

2021. ápr. 28. 12:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!