A beöntött és a már szilárd zsalukövek mentén még lehet korrigálni?
A múltkor kiírtam a kérdést, de nem adtam meg rá a megfelelő válaszokat, így szeretném még egyszer feltenni. A probléma a következő:
"Szakember" geodétánk kimérte a zsalukövek pontjait a GPS gépével "pontosan". Letettük a zsaluköveket, be is lett öntve betonnal, majd pár nap múlva vettük észre, hogy az egyik leütött pontot sikerült elmérnie 10 cm-rel beljebb. Szóval a zsalukövek az egyik oldalon befele kezdenek görbülni, nem egyenesen haladnak... Egy képzeletbeli háromszögben kellene "pótolni" az anyagot, hogy az egyenesen legyen, amilyen a terv szerint kellett volna lennie. Háromszögben viszont lehetetlen zsaluzni, főleg ha annak súlyt kell megtartania (fal, betonkoszorú, ácsolt tetőszerkezet + cserepek)...
Nem tudjuk mi tévők legyünk. Már minden lehetőséget átvettünk, több szakembert is megkérdeztünk, viszont mindenki mást mond. Az ötletek mint pl.:
1. Lelógatni az Ytongot: Oké, viszont 25-ös Ytongot nem lógathatunk le, hogy a zsalukövek csak 15 cm-t tartanak, 10 cm pedig a levegőben lóg... A tolerancia maximum 4 cm-t enged meg.
2. Megszélesíteni a zsalukövek mentén az alap szélességét: Rendben, viszont annak is a teteje be lesz öntve, kicsit hülyén fog kinézni, hogy kilátszik a beton teteje, amire nem kerül Ytong..
3. 30-as téglát tenni ha szélesítsük az alapot: Esztétikailag megint hülyén fog az a fal kinézni..
4. A legdrasztikusabb megoldás... Kiütni azt az 1 sort és újra lerakni helyesen... Ez viszont rengeteg idő, pénz, munka...
Ezen kívül volt már tipp, hogy falazzuk fel görbén és majd szigeteléssel ki lesz hozva, hozzácsiszolva stb. viszont ott a koszorú is görbe... Ahhh
Elvesztünk, áll a munka és nem tudjuk mihez kezdjünk. Senki sem tud 100%-os megoldást találni. A hozzázsaluzás is egy olyan dolog, hogy aztán imádkozzon az ember, hogy X év múlva ne dőljön be az egész, vagy kezdjen repedni..
Ti melyiket pártolnátok?
Én valamiért még mindig afelé hajlok, hogy a jövőre nézve kényelmesebb megoldás lenne (még ha most anyagilag megterhelőbb), hogy azt zsalukő részt kibontani és újra lerakni amennyire lehet... Nem tudom.
Köszönöm a segítséget.
De, ki volt, de akkor senki nem vette észre, hogy görbén fut. Ez is teljesen véletlenül lett észrevéve, hogy alaposabban néztük.
Utólag igen, mi is sok mindenben okosabbak vagyunk, a kioktatásra nincs szükségünk köszönjük. Már mi is nagyon sok mindent ezzel kapcsolatban másképp csinálnánk. Tudjuk nyilván, hogy MI KELLETT VOLNA... Jelenleg azt szeretnénk kiokoskodni, hogy így mit lehetne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!