Mi a menete, mennyibe kerülne a engedélyeztetés: KB?
Házbővítést szeretnénk,viszont nem tudjuk hogy az alapanyagot és munkadíjat leszámítva, mennyibe kerülhetnek a hivatalossá tételek?
Mi a menete ennek az egésznek?
Jelenleg 74m2 a ház, szeretnénk 40m2 bővítést, 2 szoba formájában, és kb egy 30m2 fedett terasz részt.
Ha valaki tudna rá egy becslést mondani, megköszönném.
Sajnos az ilyen dolgokhoz egyáltalán nem értek, kérlek bolondbiztosan magyarázd el .
Mivel elméleti síkon van egyenlőre, nem tudom megkérdezni.
És a szóbeszéd mond néha hülyeségeket , azért kérdeztem itt, hátha el tudja valaki magyarázni,illetve valami támpontot mondani a hivatalos dokuk árára?
Egyáltalán hogy megy, m2-re ?
Bővebb választ vártam , mint a te kommentárod, ennyit én is tudtam.
Csak terveztetni kell, majd beadni a tervdokumentációt az építési hatósághoz, az építési engedély miatt. Nekem 500000 nettóba került összesen tavaly.
Ezen kívül a telekhatárokat nem árt aktualizáltani földmérővel, mert sok probléma lehet belőle ha ráépítesz a szomszéd telkére, mert ti úgy tudjátok hogy x cm van még a ház mögött. 50-100000 között.
Hát még az mennyi fejfást fog okozni ha te vagy a szomszéd eladja a házát és a lakóépület nem hasonlit a vázrajzra, a meperon meg látszik hogy nincs meg min10 éve... És ezt lehet fokozni azzal hogy a szomszéd telkére átlog az építmény...
Nem kell bonyolult dologra gondolni, elegendő ha az uj szomszéd kerítés építés miatt kijelölteti a telekhatárokat.
Vagy eladásnál bizony le kell kérni a vázrajzot a vevő meg hamar rájön hogy nem hasonlít...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!