Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 10centiméteres rönkház hőszige...

10centiméteres rönkház hőszigetelése télen szinte semmit nem ér?

Figyelt kérdés
Van egy 10cm es rönkház amit lakhatásnak szeretnék. Elektromos fűtés van benne, de ez télen sehogy nem elég gondolom. Extra szigetelés nincs rajta, meg ha kívűlről tennék rá, akkor elvesztené ezt a szép (számomra) esztétikai jellegét.

2021. ápr. 4. 23:55
 1/8 anonim ***** válasza:
36%
Most minek van bejegyezve? Lakóingatlanként valószínűleg nem kap engedélyt.
2021. ápr. 4. 23:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kb. olyan a hőátbocsátása, mint egy kisméretű tömör téglából épített 30 cm vastag falú háznak. Az U tényező tehát rosszabb mint 1.5

Fogalmam sincs, mekkora házról beszélsz, nem tudom, mit értesz elektromos fűtés alatt és nem tudom mekkora villamos teljesítmény van bevezetve. Ha kb. 60 m2, és olajradiátor, akkor a 16A 1 fázis nem elég a hidegekben a teljes kifűtéshez (és eléggé sok lenne a villanyszámla).

2021. ápr. 5. 07:51
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Milyen az a 10 cm-es rönkház?

Mi a 10 cm? A falvastagság, vagy mi?

Hányszor hányas a ház? Mert ez lenne a lényeg!

2021. ápr. 5. 08:14
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
ha belülről 5 cm-es cellanyaggal körbeszigeteled(még a plafont is)arra teszel valamilyen vékony burkolatot, akkor nagyon kellemes lesz akár villanyfűtéssel is. Persze az egész házat kell így szigetelni. Kívülről ne szigeteld(ebben az esetben)
2021. ápr. 5. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

10 cm rönk az bizony elég soványka hőszigető képességgel bír. Mondhatni a téliesítés határa. 300-400 W/m2 fűtési igénnyel számolhatsz ha 21°C a célod egy fagyos januári napon.

Belső szigeteléssel néhány év alatt belülről kifelé elrothasztod a faszerkezetet, én nem javaslom. (a szigetelésen átjutó pára maradéktalanul lecsapódik a hideg fában)

2021. ápr. 5. 10:07
 6/8 A kérdező kommentje:

[link]

Valójában erről lenne szó. Ezt telepíteni máshova, mert nem telekkel együtt eladó.

2021. ápr. 5. 12:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de ez szerintem nem rönkház, hanem faház, vastagabb deszkából, esetleg gerendából.

Ez a rönkház:

[link]

Szerintem nem éri meg az 5,2 milliót főleg nem bontással, szállítással, összeállítással, ...de te tudod!

2021. ápr. 5. 12:45
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Még szűken mérve is kb. 5kW fűtőteljesítmény kellene bele, hogy januárban egy enyhe -5 fokos éjszaka esetén meglegyen bent a 20-21 fok. Olajradiátorok esetén továbbra sem elegendő az 1 fázis 16A. Kettő darab -20 fokig működő klíma talán éppen elég lehet.

Azonban én is úgy érzem, mint #7, mintha a gombhoz keresnéd a kabátot: veszel egy faházat, elbontatod, elszállíttatod, újra összeépítteted (hol???) és a gondod az, hogy a villanyfűtés elég lesz-e.

2021. ápr. 5. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!