Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 30 NF teglahoz milyen s...

30 NF teglahoz milyen s mekkora szigeteles kell?

Figyelt kérdés

7m hosszu s 4.20 szeles es 2.2 m belmagas gazdasagi epuletet epitunk. Nem G Kivitelezo epiti hanem mi.Pontosabban csaladban levo hozzaerto szakik. Semmi extra nem lesz benne, csak aram. Tehat villany futeses lesz.

Ami a lenyeg hogy telen nyaron lakhato legyen. Mivel sokat leszunk ott telen is. Elkepzelesunk : Falak 30 NF, Fa fodem, Zsindely lemez.

Kerdes, hogy mekkora s milyen szigeteles kell a falakra + fodemre hogy télen futeskor ne egye le a gatyankat is ?

Koszonom elore is.

#szigetelés #30 nf tégla
2021. márc. 24. 00:18
 1/6 anonim ***** válasza:
20cm fal, 25födém ami minimum sztem
2021. márc. 24. 04:45
 2/6 anonim ***** válasza:

15-20 a falra elégséges szerintem. Födémre igen, 25 cm sem sok. 150-essel a gerendaközöket beteríted, esetleg javaslom hozzá a Rockwool deltáját, a delta azért jobb, mert kevesebb a hulladék, eltudod csúsztatni egymástól. Majd erre felülről még 100-as, az már nyilván tábla, nem delta. Az egész alá (a lakótérből nézve) hőtükörfólia. A fóliát nem elég egymásra fedni, össze is kell ragasztani!

Ha tetőtér be lesz építve, ott értelemszerűen fordítva, 150-essel a gerendaközök, majd arra 100-as, és utána szerkezet, hőtükörfólia, majd a karton.

2021. márc. 24. 10:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Tetőtér nem lesz beépítve.

Köszönöm az infókat

2021. márc. 24. 11:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Elég sok, főleg az új szabályok miatt. Ennél lentebb már nem nagyon van tégla amit használnak az építtetők.
2021. márc. 24. 15:44
 5/6 anonim ***** válasza:
:) Külterületen, gazdasági épületre azok a szabályok nem vonatkoznak.
2021. márc. 24. 17:16
 6/6 anonim ***** válasza:
Én azt értem, attól még a jelenleg legkorszerűtlenebb égetett kerámia építőanyag.
2021. márc. 24. 17:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!