Szivattús központi fűtés rendszer?
Figyelt kérdés
Szabad elhelyezni keringető szivattyút a meleg előre menő vízszintes ágban? Levegősödés esetén nem veszélyes?2021. márc. 7. 11:48
11/22 A kérdező kommentje:
A szivattyút egy groundfos alfa1-es, működött végig, nem ált ki hibára.
2021. márc. 7. 14:05
12/22 anonim válasza:
Érdemes ellőrizni ami be/ki kapcsolja
13/22 A kérdező kommentje:
A vezérlő, egy euroster 813-as. 35 foknál indította a szivattyút, hármas fokozaton, es végig működött. A problémám akkor kezdődött amikor másodjára raktam a tűzre, a visszatérő meg csak 40 fok körül volt.
2021. márc. 7. 14:18
14/22 A kérdező kommentje:
Meg azért azt hozzá tennem, nem átépítésről beszélünk, minden vadonat új.
2021. márc. 7. 14:21
15/22 mindentudó99 válasza:
Ha csak ennyi a gond. Légtelenìted és kész. Ha egyszer megcsinálod utána nem levegősödik le. Nálam a vegyesnél a visszatérőben van a kondenzációsnál az előremenőben. Szüleimnél az előremenőben van a vegyesnél. De hât nem gond ìgy se. Nem forralják a vizet.
16/22 mindentudó99 válasza:
Viszont nem írtad a levegőtől állt le a szivattyú vagy egyáltalán áramot se kapott. Nem mindegy
17/22 A kérdező kommentje:
Áramot kapott, indult és folyamatosan ment a szivattyú.
2021. márc. 7. 15:27
18/22 A kérdező kommentje:
Még annyit, a puffertartály tetelyén van automata légtelenítő.
2021. márc. 7. 15:34
19/22 anonim válasza:
Levegő szorult be, a hajtókerék nem forog csak a motor. Kavitál a víz, próbáld más fokozatba.
20/22 A kérdező kommentje:
Igen. Valami hasonlóra gondolok én is. Azért írtam, hogy az előre menőbe csak függőlegesen lehetne a szivattyú, mert nagyobb eséllyel tudja kidolgozni magából a levegőt, mint vízszintes helyzetben. Ugye a vízben a levegő felfele száll. Még jóbb lett volna a szivattyút visszatérő ágba rakni. Szerintem!
2021. márc. 7. 15:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!