Szalmabálák (100-130 cm vastagon) egy teljes tetőszerkezetet képesek megtartani? Ehhez mindenképp kell egy erőteljes tömörítő gép,állítólag a magyar bálázók nem produkálják a kellő masszív tömörítést. Külföldön építettek már CSAK bálákból épületeket?
Tudom, hogy így vaskos falazatú, eléggé várkastély hangulatú lesz minden benti terem, ezzel számoltam.
Kellően nagy méretű (legalább másfél-két méter széles és három méter magas ablakok oldanak ezen azért szépen). Így véletlenül se erre koncentráljatok. A fentiek viszont nagyon érdekelnének!
(Megvan rá az okom, illetve megvan rá az okunk, hogy nekünk téglák helyett bálákban muszáj gondolkodnunk.)
A tizenkettes szavaival értek/értünk egyet.
Főleg a természetes, az olcsó és (nyilván felügyelet gyakori látogatása, illetve tanácsainak betartása mellett) a "kalákában" (értse mindenki jól) építhetősége szavakkal rokonszenvezünk.
Azt a hülyeséget honnét szedted, hogy a magyar bálázók nem tömörítenek eléggé?
Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy a magyar autók nen elég gyorsak.
Nem szedtem, olvastam. Ha (ahogy te fogalmaztál) hülyeség, akkor ez másnak a hülyesége.
Magyar autók pedig legalább 70-80 éve nincsenek.
Igen, pontosan ez a lényeg.
Magyar bálázók sincsenek.
Ugyanazok a gépek vannak itt is, mint nyugaton.
A bála tömörsége pedig beállítás függvénye.
Akkor már ketten vagyunk akik nem értik, hogy a magyar bálázó gépeket miért ne lehetne erős tömörítésre beállítási, ha épp ugyanolyanok mint a nyugatiak.
Erre már én is azt mondom hogy ez a kijelentés így nonszensz. :)
Nem akarom letörni a kérdező lelkesedését, de szalmából házat építeni sokkal magasabb szakmai tudást igényel, mint a hétköznapi tégla technikák.
Ha te arra játszol, hogy majd majd lespórolod a szakik munkadíját, mert "ez csak szalma" akkor óriási csalódás fog érni.
Ottó, én aggódom érted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!