Ilyen szeglemezes tetőszerkezetre (példa-fénykép lent) lehet járható "födém-deszkákat" helyezni? Ne beépített tetőtérre gondoljatok, hanem hétköznapi poros padlásra, viszont olyanra, amin néha azért lehet járni. Vagy beszakadna, emiatt nem járható?
Akkor ezek az irgalmatlanul vékony(nak tűnő) gerendák elbírnák a járható (de nem beépített) hagyományos padlás pallóit/deszkáit/talaját? Plusz vagy két ember súlyát?
Itt az a lényeg (ahogy az látható is), hogy tíz/tizenkét méteres falköz-szélességben nincs alátámasztás!
12 méter szélességben egy gerendának már eléggé nagy a hajlása... ezt okvetlen szakembertől kell megkérdezned.
Igazából ha erre súly esik, akkor hiába ez csak egy palló, a magassága 10, arra esik a súly! Ez, hogy lemezzel vannak összetoldva a gerendák, én azt látom inkább kizáró oknak, nem azt, hogy pallóból van! K... sok a 10-12 méter. Pallóból és ilyen lemezzel összerakott tetőszerkezetet én eddig csak a szocializmusban gyártott, lapra szerelt faházaknál láttam, de azok ilyen 5-6 méter x 5-10 méteresek voltak.
A pallót nem gerenda helyettesítőnek írtam! Az csupán a gerendákra menne rá, hogy járható legyen.
A fényképet mindenképpen nézd meg! Na OTT az látható, mintha a gerendák (nincsenek (még) rajtuk járható pallók) iszonyú vékonyak lennének, mégis megáll (alátámasztás nélkül) a bestiálisan széles falköz ellenére is a tetőszerkezet! Nem rogy össze.
Ahogy utánaolvastam, pontosan ezért találták ki a szeglemezes tetőszerkezetet (alátámasztás nélküli rendkívül széles falközök (akolok, csarnokok számára) azok áthidalására)!
És, ha úgy kéred, akkor megerősítik ha kell, ott, ahol kell.
Ne egy olyan képen filózz, amit másra készítettek.
Itt senki nem filózik semmilyen képen! Ahogy fent az jól olvasható ez csupán egy példa-fénykép (a temérdek sok ugyanilyen alátámasztás nélküli szeglemezes tetőszerkezetet bemutató fénykép közül, amelyeken ugyanúgy nincs alátámasztás és ugyanúgy vékonynak tűnnek a födém gerendák, már ha valóban vékonyak).
Ezért kérdeztem (értelemszerűen azon ácsoktól, akik értenek hozzá, vagy akik készítettek ilyet), hogy:
"Ilyen szeglemezes tetőszerkezetre (példa-fénykép lent) lehet járható "födém-deszkákat" helyezni? Ne beépített tetőtérre gondoljatok, hanem hétköznapi poros padlásra, viszont olyanra, amin néha azért lehet járni."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!