Fél pince/szuterén építtetés, árak?
Van egy lankás telkem.
Oda szeretnék építtetni egy 7x5 méteres(esetleg 6x5 méteres) pince/szuterén szerű valamit, igazából nem tudom, minek nevezzem, mert igazából nem lenne a tetején föld, a lejtés a lejtő alján az egyik sarka kb. a föld szintjén lenne, a lejtő felső részén talán egy fél métert magasodna ki.
Ezt úgy nagyságrendileg mennyiért vállalja egy kivitelező?
Megnéztem jónéhány ilyen cég honlapját, meg a referencia-árakat, de gyakorlatilag csak kész házra, vagy szerkezetkész házra vannak leírva a négyzetméter árak.
"7x5 méteres(esetleg 6x5 méteres) pince/szuterén szerű valamit"
Minálunk ezt úgy hívják: pénz égetés.
Vegyél egy mobil házat. Megunod, eladod, lóvé egy része visszajön. Amit te írtál, abból egy beletett forintot sem fogsz viszont látni.
Szerintem keress a településen vagy közvetlen környékén egy kőművest és vele beszéld meg. Egész más árakon dolgoznak a Balatonnál, vagy Borsodban, de még Békésben és Hevesben is.
Amellett függ, hogy számlával kéred, vagy anélkül, szezon van vagy nincs, mennyire tartanak pénzesnek, vagy sem, mennyire vagy szimpatikus és mennyire nem, te szerzed be az anyagokat, vagy nem...és stb.
Ezeket mind sok év tapasztalatából írom, itt még csak közelítő választ sem fogsz erre kapni.
Nem tudok árat, hogy miért az az előttem levő jól leírta.
Viszont NAGYON a lelkedre kötném, hogy a szigetelésre tegyél nagy hangsúlyt, mert mi vettünk a Balatonnál présházat, amiben nyaralót terveztünk, de pár nap alatt vastagon penészes lesz benne minden.
Ha nem borászkodni kell a pince, akkor szigetelés híján használhatatlan lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!