Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Födém megerősítése mennyibe...

Födém megerősítése mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
40 nm a tetőtér és szeretnénk megerősíteni a födémet. A tartógerendák (sima fa) mellett betontégla az alap. Mennyivel számolhat az ember kb.? HUF/nm?

2020. dec. 25. 00:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
0%

Nem tudom értelmezni a kérdést, fogalmazd meg érthetőbben.

Fagerendás födém? És a "tégla alap" mit akar jelenteni?

2020. dec. 25. 01:42
 2/16 anonim ***** válasza:
Btontégla. Az mi? Beton kocka vagy tégla?
2020. dec. 25. 07:55
 3/16 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyok tisztában a szakkifejezésekkel. "Alap" alatt nem a ház alapját értem, hanem azt, ami a talpam alatt van, ha felmegyek a padlásra. Ez betonnak tűnik nekem, de egy ilyen tégla alakú dolog pl. kilóg belőle, mert már morzsalékos. A gerendák fából vannak. Kb. Mennyi egy ekkora négyzetméteres padlás/födém megerősítése? Nyilván több tényezős, de akkor egy nagyságrendet tudtok írni, hogy pl. 1-2 millió vs. 5-6 millió forint?
2020. dec. 25. 12:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Én nem csináltatnám. A födémet megerősíteni meg lehet, de ne felejtsük el, hogy a ház alapját a régire tervezték.

Ha nekiállsz betonozni, simán rámegy 10-20 tonna a födémre, így az azt tartó falakra és az alapra is. Jobb esetben szét fog repedni minden, rosszabban megsüllyed a ház egy része és bonthatod le az egészet.

2020. dec. 25. 13:59
 5/16 anonim ***** válasza:
26%
Mivel semmiről nemtudni semmit, így nincs mit mondani.
2020. dec. 25. 14:05
 6/16 A kérdező kommentje:
4-es, köszi a választ.
2020. dec. 25. 18:33
 7/16 anonim ***** válasza:

A födém erősítés miért betonozást jelentene? Egy fa gerendás födémre meg pláne nem betont önt egy normális ember.

Azon kívül miért kell megerősíteni? Ez lenne a lényeg.

2020. dec. 25. 20:06
 8/16 anonim ***** válasza:

Betonkoszorú lenne a logikus az elmondottak alapján.

Te azt nem betonoznád?

2020. dec. 25. 20:11
 9/16 anonim ***** válasza:

De a födém megerősítése miér betonkoszorúval kellene. Az a falat fogja és a tető súlyát osztja el a falakon.

Kérdés alapján a padlás aljzatát erősítené meg, vagy a tetőteret. Utóbbi meg ugyan az.

A kérdező kérdése teljesen pontatlan és meghatározhatatlan.

Inkább azt írná le, hogy miért. Padlásszoba miatt, tető dől be, vagy a mennyezet beroskadt, mozog a padlás, nyikorog a fa....

2020. dec. 25. 20:42
 10/16 A kérdező kommentje:

Leírtam, hogy nem értek hozzá, így nyilván nem szakkifejezéseket fogok használni. Kicsi több empátia jó lenne. Morzsalékos a padlás betonja vagy akármilye, nem tudom pontosan milyen anyagból van, és ha valamilyen nehéz tárgyat pakolnak rá, akkor lentről ilyen törmelék hangot hallani, rohadt nagy zuhogás közepette. Az volt az érzésem, hogy záros határidőn belül beomlik.

Azt még mindig senki nem írta le, hogy ezek a munkák mennyibe kerülnek. Köszi a válaszokat.

2020. dec. 26. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!