Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Egy kb. 60-70 nm-es házat...

Egy kb. 60-70 nm-es házat építész mennyiért tervez?

Figyelt kérdés

Egyszerű, téglalap alapú, hagyományos tetővel, statikai és gépészeti terv nélkül.

Ha ez a három szakember külön dolgozik, kit keressek fel elsőre?

2020. nov. 19. 18:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91m2 a ház
2020. nov. 20. 16:20
 12/20 Dave092 ***** válasza:
77%
"pont ezt kerdem en is, mindenhol azt mondjak elso az epitesz aztan a statikus aztan a gepesz" - na itt a sorrendiség kicsit magyarázatra szorul. Megkeresel egy építészt ő fog összedobni neked vázlatot meg akár meg is rajzolja a terveket benyújtandóra érzésre, de a statikus checkolja, hogy okés-e a szerkezet meg csinál hozzá statikát. De ha változtatni kell a szerkezeten akkor futhatsz vissza az építészhez. Tehát valamilyen szinten "egyszerre" van munka ezért nem véletlen, hogy a legtöbb építész már bevált statikusokkal, szakágiakkal dolgozik együtt és generálban tolja ráadásul leveszi a terhet rólad, hogy futkozhatsz statikus után pl. Kérsz egy árajánlatot építésztől majd mindent elmond amúgy, hogy mi tartozik az árba. :)
2020. nov. 22. 15:28
 13/20 anonim válasza:
17%
Hát azért én nem terveztetnék olyan pici nanométeres nagyságú házat, mert nem férne bele a seggem se
2020. dec. 4. 14:17
 14/20 A kérdező kommentje:
Utolsó neked pénzed sincs házra ne itt rinyálj
2020. dec. 4. 15:00
 15/20 anonim ***** válasza:
20%
Kérdező te rinyálsz, mert spórolni akarsz egy 40 milliós házon 10.000 forintot, amennyi hasznot rak az építész a statikusra. Helyette több napod rá fog menni hogy a statikus és az építész között rohangálj.
2020. dec. 4. 18:05
 16/20 anonim válasza:
0%
kérdező, Én vagyok a 13-as és kő gazdag vagyok, vannak embereim, úgyhogy úgy vigyázz, hogy mit szólsz be Nekem!
2020. dec. 4. 20:20
 17/20 anonim ***** válasza:
72%

Nem ingen értem ezt a problémát.

Megtervezteted olyanra mailyenre akarod, a tervező úgy is tudja nagyjából mit lehet kivitelezni és mit nem, figyelembe véve még pluszba a hész-t és az oték-et. Ez a szakmája, ha link akkor többet kell foglalkozni a régi ügyfelekkel és kevesebb házat tud tervezni az sok módosítás miatt. Tehát nagyon is érdeke, hogy viszonylag hamar megoldja a problémát.

Ezután ajánl vagy keresel statikust aki az általad kitalált, és a tervező szerint is megvalósítható dolgot szerkezetileg megtervezi. Neki is az a dolga, hogy megoldja a problémákat, ezt tanulta ezért fizetik. Erre van a végeselem szoftvere.

Ezután megcsináltatod az energetikát. A tervező alapból az előírások minimumát be lövi, kivéve, ha az ügyfél többet akar, vagy vannak olyan extrák amik miatt itt ott módosítani kell. pl: teraszajtóra rejtett redőnytokot akarsz akkor 22 cm szigetelés kell, a ház azon falára, függetlenül attól, hogy pl 16 is elég lenne ...

Végül az energetikus a rétegrendek alapján helységenként kimatekozza a hűtés /fűtés igényeket. Innentől kezdve egy átlag fűtésszerelő megoldja a fűtést és hűtést is igényfüggvényében.

2020. dec. 4. 20:23
 18/20 anonim ***** válasza:
77%

Ha magad keresel statikust akkor azok magánügyfeleknek többért vállalják mint az állandó építészeinek.

Így többe fog kerülni, több időd megy el rá, nem értelek téged kérdező.

ha változtatni kell akkor meg kezdheted az egészet előröl.

Sőt én statikus tervező vagyok, nem vállalok olyan ügyfelek akik "az építész megtervezte a házat, csináld meg a statikai tervezést". Megmondom miért, mer a magánember nem nagyon szeret fizetni, én nem tudok nagyon mit csinálni. Nem éri meg. Inkább építészeknek, irodáknak meg önkormányzatnak tervezek csak.

2020. dec. 4. 21:36
 19/20 anonim ***** válasza:
Először statikust keress vagy olyan építészt aki tud statikust. Ugyanis az építész hiába vállalja el időre, ha a statikus fél év határidővel vállalja el, ha egyáltalán találsz statikust.
2021. márc. 7. 21:23
 20/20 anonim ***** válasza:
3 statikusok hogy el vannak már kényelmesedve hogy ők alvállalkozók. Miközben több helyről hallottam hogy az építész már rég kész volt, de a statikusra kellett várni. Az építész fejreállhat, ha a statikushoz sorok állnak 1 évre, akkor nem lesz beadva a terv. Építészt könnyű találni, rengeteg van, ellenben jó statikus nagyon kevés, és ezért jobb először azt lefixálni hogy akkor itt akarunk egy x m2 házat el fogja e vállalni. Ha az építész azt mondja persze majd a statikusa időre megcsinálja az az ő optimizmusa ami vagy így lesz vagy nem. Én lefixálnám a statikussal hogy lesz egy munka szakítson rá időt, adjon tanácsot stb. Nekik is van szájuk tudnak beszélni emberi nyelven valószínű szót értenek a megrendelővel is.
2021. márc. 7. 21:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!