Trapéz lemez belső oldala nagyon párásodik, nem okoz gondot?
De.
Idővel gondot fog okozni. Be kell tudni. 15-20 év után érdemes egy tetőhélyazat cserét beiktani.
Amúgy meg ha nincs megoldva a szellőztetés akkor még rosszabb lesz. A sok pára lecsapódik...a többit tudod.
Az ellenléc és a tetőléc 6 cm légrést képez. Ezen kellene szellőznie. A kerámia vagy beton cserép azért mégsem nedves.
A gond azzal van szerintem, hogy őszi- téli időszakban napokig nincs száraz idő. Bár igazából a párásodást a hőmérséklet gyors ingadozásakor vettem észre. Esőben már nincs nyoma.
Kérdező!
Gondoljál azokra a több száz éves fagerendás cseréptetős házakra, amik akkor épültek, amikor még a tetőfólia feltalálójának a nagyszülei sem éltek.
Ma is állnak azok a házak.
Nálam kb 25 éve van cserepes lemez tető, és még tetőfólia sincsen alatta.
Természetesen semmi baja .
Amúgy minek mászkálsz állandóan a padláson mint a szabadnapos nyestek?!
Már több hasonló kérdést is kiírtál.
Kár ezen aggódnod...
nyestek, ez jó! Aggódok mert én építettem, és még soha sem fedtem tetől lemezzel. Min aggódjak? A körömgombán?
Szóval, mivel még nincs fent a "mennyezet" , látom a tető gerendákat, és variálok a felmerülő kérdéseken.
A lemez két oldalán fellépő hőmérséklet különbség miatt csapódik ki.
De emlékezhetsz erre még a suliból...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!