Netto 108nm-es családi ház, házzal egybeépített 20nm-es garázzsal, 15nm-es nyitott terasszal mennyibe fog kerülni 2021-ben?
-Fűtési rendszerrel kapcsolatban sajnos nem vagyok képben, mára a kondenzációs kazán lassan a múlté. Mit lehet javasolni ehelyett? Hőszivattyú?
-Homlokzati tégla: Leier 30N+F
-Homlokzati szigetelés 15-20cm grafitos
-Födém: 30cm lépésálló szigetelés
-Járólap: max 7.000ft/nm
-Cserép: legolcsóbb betoncserép
-Nyílászárók: 3 rétegű üvegezés, 0,7 w/m2K, 2-3db erkélyajtóval, rejtett tokozású redőnyökkel
-Szobaajtók: legolcsóbb MDF
Nyilván ezzel nem merül ki minden, de egy hozzávetőleges árak, ezekkel az igényekkel mibe kerülhet?
40 millió minimum, ha magatoknak szervezitek az építkezést és jó áronvtaláltok szakembereket meg anyagot. Mi most fejeztük be a nettó 11 nm-es házunkat (1,5 éve kezdtük) egyelőre fedetlen terasszal és garázs nélkül, ez volt kb. 32-33 millió.
Szóval lehet, hogy keveset is mondok. Pedig mi aztán igyeleztünk spórolni.
Hasonlo hazat tervezek epittetni. 1nm netto terulet kb brutto 500.000 ft kozeles muszaki tartalommal most generallal, DE:
Kb plusz 10 millio lesz ami nincs benne a fentiekben:
- tervezesi dijak
- kerites
- tèrkovezes
- konyha
- terasz
- kert
Na meg lehet mèg extràzni az elektromos redonytol a vinyl padlon at a hoszivattyuig
3-as vagyok, azért részletesen nem tudok leírni mindent :D
Ez volt a ház ára a tervezéstől a festés-burkolásig, tehát a konyhabútort például már nem számoltam bele.
30 cm Porotherm falak+15 cm szigetelés, a padlóban talán 12 cm és a fődémben 25 cm, ha jól emlékszem. 3 rétegű ablakok, 30 nm (fedetlen) terasz, Leier barna cserép. A lakás 90%-ában laminált padló van, ez 4700/nm volt. Kondenzációs gázkazán, csak padlófűtés. Az ajtók középkategóriásak, azért nema legolcsóbbak, úgy rémlik, 90 ezer volt darabja.
Nah mi lett?
Negált végül 100mFt-ban?
Kaptál hitelt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!