Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Ferde lépcsőzetes repedés...

Ferde lépcsőzetes repedés főfalon mitől lehet?

Figyelt kérdés

Adott egy 6 m x 8 m es hétvégi ház. 1990-ben épült, beton alap, B30-as blokk falak 30 cm falvastagsággal koszorú nélkül. Eleinte esztétikai problémának gondoltam a repedést, de egyre vastagabb, már kilátszik a csupasz tégla is. A fal belső részén ugyanúgy megvan, tehát át van repedve teljes vastagságban. Belül többször javítottam már, akkor eltűnt, de mindig átrepedt újból, tehát mozog még mindig. A repedés alján a beton alap is el van törve, onnan indul ki az egész. Mit gondoltok, lehet ebből akár komolyabb gond is később?

[link]

[link]

2020. okt. 11. 21:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A tégla szarul van kötésbe rakva, ez látszik. De inkább süllyed a fal egy része, a leírásod alapján( rossz alap). Vagy a koszorú nélküli falat szétnyomja a tető súlya.
2020. okt. 12. 07:20
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

végét nem olvastam.

Késöbb tovább süllyedni/ mozog az eltört alap. Egyre több és nagyobb lesz a repedés. Plussz a gerenda is tolja fent, koszorú hiánya miatt nincs súlyeloszlás.

2020. okt. 12. 08:24
 3/7 A kérdező kommentje:
Még egy érdekes dolog van amit látok. Van ugye a lépcsőzetes ferde repedés jó vastagon. Alul, mellette indul egy ugyanilyen vastag repedés.. Viszont a vakolaton keresztül, ahol a festék még fenn van, ott mintha végig kirajzolódnának a téglasorok. Hálósan végig van repedve az egész fal, és mintha egyenként kirajzolódnának a B30 téglák vakolaton és festésen át is... Sosem láttam még hasonlót.
2020. okt. 12. 12:32
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Talán vizes
2020. okt. 12. 19:50
 5/7 anonim ***** válasza:
Idő kérdése és össze fog dőlni (sok év, de ez magától nem fog megállni). A süllyedés nem fog megállni, mitől állna meg... Persze biztos vannak módszerek az alap utólagos megerősítésére, de valószínűleg azok sem olcsók.
2020. okt. 13. 14:02
 6/7 A kérdező kommentje:
Attól tartok, hogy később a sarok másik oldala is ugyanígy végigreped. Akkor viszont ezt a sarkot gyakorlatilag semmi nem fogja majd ha elkezd kifelé dőlni.
2020. okt. 13. 14:20
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
valószínűleg.
2020. okt. 13. 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!