Új családi házam előtt átmenő forgalom van, ami eléggé hangos. 10-20 másodpercenként jönnek az autók, s csak 11körül csendesül el. Ha az 1,8M magas (alja 80cm-ig beton, felette lécezett) mögé plexit teszek, mennyire tompítja a forgalomi zajt?
Figyelt kérdés
Kezd kicsit elegem lenni, hogy már a 2. építkezésem eredményét kell eladnom, mert soha sincs csend. Előzőnél a szomszéd volt retardált, most meg túl sok az átmenő forgalom. Pest megye, Dunakeszi, de azért az ember elvárná h ha már nem főút mellé költözik, akkor legyen néha csend, mondjuk hétvégén. Megmértem a forgalmi zajt, nyitott ablaknál a házban 80db, szerintem ez sok 10másodpercenként. Hogy lehetne tompítani? 2M magasra felhúzom a plexit a kerítés mögé, mennyire fogná vissza a zajt? 2-3mm vastagságúra gondoltam, és tömörre. Nekem már az is elég lenne, ha csukott ablakoknál nem hallanám. Van valakinek valami ötlete? köszönöm a válaszokat.2020. aug. 24. 23:26
1/3 anonim válasza:
Amikor el kezdtél építkezni akkor nem volt forgalom?
Magyarországon nem jellemző hogy egyik napról a másikra építenek egy utat.
Lehet szebb és jobb is ha sövényt ültetsz a ház elé lehet akár több sorba is. Igaz annak több idő kell. Kivéve az úgynevezett csodasövényt.
Vagy tudsz venni hang szigetelő függönyt itt egy link
De ha nemrég építkeztél választhattál volna hangszigetelt nyílászárót is.
2/3 A kérdező kommentje:
Sokat dolgozom, az építkezés ideje alatt 10körül jártam megnézni a házat, hogy halad... S sajnos mikor elkészült, akkor szembesültem, hogy itt bizony nagy a forgalom. Ha 4m magas falat építek, csúnya, de megoldás, nekem olyan kellene, ami nem burok, de mégis megfogja a forgalmi zajt. A sövény csak akkor jó ha sűrű, s ahogy mondod az idő, de ott sem garantált az eredmény.
2020. aug. 25. 00:04
3/3 anonim válasza:
Kizárólag a tömör és magas kerítés tompítja a zajt ill. annak is csak egy részét.
A sövény semmit sem ér zaj szempontjából, a plexi meg átveszi és továbbítja a rezgést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!