Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » 83 nm alapterületű házban 4...

83 nm alapterületű házban 4 fő (szülők és gyerekek) kényelmesen eltudnak férni?

Figyelt kérdés

Szüleimnek hatalmas házuk van, így onnét nem tudok ötletet meríteni, hogy elférnénk-e, avagy sem. Jelenleg egy 80 nm nagypolgári lakásban lakunk (az eredeti volt nagypolgári, ez annak a harmadolásával lett kialakítva), szörnyű a kialakítása, és nem tudom, hogy azért tűnik kicsinek, mert az, vagy mert rossz az elrendezés.

Igazat megvallva, ha megvenném a szomszédos telket is és összevonatnám a kettőt, akkor 123 nm-es házikót lehetne építeni rá, viszont az nagyon sok plusz költséget jelentene, ami nem biztos, hogy megérné nekem. Párommal már szeretnénk gyerkőcöket és elkezdenénk a ház projektet, hogy ne albérletbe kelljen legyünk a kicsikkel, hanem esetleg már az elkészült házban.

Van valaki, aki 83 nm-en lakik. Elég az, vagy nagyon szűknek tűnik?

2020. aug. 3. 22:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Azon múlik, hogy milyen a beosztása és hány szobás, a szobák egyenként hány nm-esek.

Ha van két előszoba, széles és hosszú, akkor az már a többi helyiség méretének a rovására megy.

De ha van egy amerikai konyha, ami egyben nappali és ebédlő is, egy fürdőszoba, külön wc, egy nagyobb háló a szülőknek és két kisebb a két gyereknek, akkor szűken, de el lehet férni 83 nm-en.

De úgy, hogy a konyha-ebédlő-nappali teraszra, erkélyre, vagy udvarra nyíljon. Akkor szellősnek, tágasnak érzi az ember.

2020. aug. 3. 22:51
 2/22 anonim ***** válasza:
19%
Felfelé építkezz, tetőmegemeléssel és beépítéssel. 83 nm2 kicsi 4 embernek.
2020. aug. 3. 23:46
 3/22 anonim ***** válasza:
95%

Ne a leválasztott lakáshoz hasonlíts! Azok kényszer megoldások, szinte mindnek rossz az elrendezése.

83nm elég 4 főnek. 50 már nagyon szűk. Aki szerint 20nm-es privát szférák kellenek egy lakásban, annak nem elég a 120nm sem.

2+2fél szobát ki lehet hozni 80nm-ból.

2020. aug. 4. 07:41
 4/22 anonim ***** válasza:
Ha olyan az elosztása, akkor el lehet. Ha nincsenek fölösleges nagy folyosók, előszobák, akkor oké. Ez mind azon múlik, hogy milyen az elrendezés. Pl. 80 m2-ből ki lehet hozni akár 3 db 15 m2-es hálószobát, ami elég jó méret, kényelmesen el lehet férni. Szerintem emellé leginkább egy amerikai konyha-nappali való, mert úgy tényleg a folyosók, falak sem veszik a helyet. Emellé pedig 2 fürdőszoba is beleférne úgy ahogy. Szerintem ez így élhető. Tény, hogy lehetne nagyobb is, de igazából mindenkinek meg lenne a saját privát szférája, az a lényeg.
2020. aug. 4. 09:24
 5/22 anonim ***** válasza:
19%

*83nm elég 4 főnek. Kicsi.

2+2 szobás lakásnál végkép. Bár ha valakinek elegek a lukak annak biztos elég, hogy csak egy ágyból álljon a szoba.

2020. aug. 4. 09:31
 6/22 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobbat akkor teszed, ha fogod, ingatlan.com-onon hirdetett 2+2 szobás lakást megnézel, és akkor rájössz arra amiről én beszélek. Élhetetlen lukak.
2020. aug. 4. 09:33
 7/22 anonim ***** válasza:

[link] 15 nm a diffi-benne van az elosztás.

Azt vedd bele, hogy a konyhába pl. leülni nem lehet. A 9nm-es szobába max. 1 ágy fér el. A folyosón 2 db ember nem fér el-és sorolhatnám.

2020. aug. 4. 09:47
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

80 m2-es lakásban lakunk. 2 szoba + nappali.

Bőségesen elegendő amíg a gyerekek kicsik, nagyjából 10-12 éves korukig. Utána már szűkös míg ki nem repülnek. Ezután meg már kifejezetten nagy.

2020. aug. 4. 10:30
 9/22 anonim ***** válasza:
90%
82 m2-en lakunk négyen, 1 nappali + 3 hálószoba, ezek éppen nem egész szoba méretűek. Nem nagy, de két iskolás gyerekkel kényelmesen el lehet férni benne. Az előző lakásunk 73 m2-es volt, nagypolgári, átszabott lakás, de ott még ketten laktunk, igen kényelmesen.
2020. aug. 4. 10:44
 10/22 A kérdező kommentje:
És tetőtérrel? Tételezzük fel, hogy a gyerekszobák a tetőtérben vannak. Akkor lentre màr csak a szülői háló, fürdő, konyha-kamra, nappali-ebédlő és lépcső kell. Ez már nem tűnik olyan élhetetlennek.
2020. aug. 4. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!