Hol tudok meggyőződni arról hogy egy porta beépíthető e?
Nehéz dolog.
Ugyanis senki nem szeret erre a kérdésre válaszolni, ugyanis nem akarja senki a hátát tartani ha rosszat mond.
Tudom pont ebbe a helyzetben vagyok, a polgi és föld hivatal ködösít, ezt hivjam azt hivjam stb...aóta sem tudom.
De elvileg ha megszerzed a tulajdoni lapjat, es a helyrajzi számát, a település főépitésze tud rá válaszolni.(akit én nem érek el)
Vagy megkeresed a helyrajzi szám alapján te magad.
Töltsd le a település honlapjáról a Helyi épitesi szabalyzatot, térképekkel mindennel, abból össze lehet lapátolni.
Vagy keresel egy tervezőt, lehetőleg helyit, és ő megmondja, gondolom nem ingyen.
Üdv.
Igen, a HÉSZ-ben megtalálsz mindent, ami alapján elvileg el lehet dönteni. De nem egyszerű.
Ha gyanús a dolog, akkor tényleg egy építészt érdemes megkeresni. De ő nem fog ingyen dolgozni (max később a tervezés díjába esetleg belealkudhatod ezt)
Én ÍRTAM a helyi önkormányzatnak és a földhivatalnak a hrsz. feltüntetésével.
Mivel erre 30 napon belül írásban válaszolniuk kell (szó elszáll!) továbbiakban nem volt gond.
Én megtettem. Írtam nekik levelet. Arra az email cimre amit ök adtak meg telefonon.
Egy semmitmondó vàlaszt kaptam hogy vagy beszêljek a főépitésszel ha bent van(soha nincs bent) vagy keressek tervezőt. ☹️
Egy próbàt nyilvàn megér, mert nem egy önkormányzatról beszélünk, meglátja mit írnak.
Az első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!