Zártkerti ingatlanom szomszéd villanyvezetéke tőlem megy, eonnak vezetékjoga van rajtam, szeretném megszünteni, hol kell elindulnom?
Erre én is kíváncsi vagyok, mert a telkemen 20 m-ig szolgalmi joga van az Eon-nak a villany miatt.
Sok vizet nem zavar, de mégis a tulajdonlapon csúfoskodik és eladáskor magyarázkodni kell a vevő felé.
Nálam szolgalmi joga sincs, a közműtérképre viszont fel van vezetve, hogy rajtam keresztül kap áramot a szomszéd is, benn áll egy oszlop a telkem közepén, de hát erről kapok áramot én is. Sőt, van olyan az utcában, akinek a telkén átvitték a villanyt, az optikát, a vizet, a telefont úgy, hogy meg sem kérdezték, hogy lehet-e... De Ő még a szerencsésebb, mert vitték át a vizet olyan telken, amin ennek okán építkezni nem lehet (mert ugyebár egy föld alatt húzódó hálózatra nem építhetsz rá!). Nincs használva láthatóan vagy 30 éve, de attól még van tulajdonosa, nem közös, nem senki földje.
Kell erre szolgalmi jogot adni? Szóval, hogy hivatalos formában ez megjelenik a tul.lapon, ha az hivatalosan történt? Én úgy tudom, hogy kiértesítenek és ráutaló magatartás beleegyezésnek számít, magyarán, ha nem tajtékzol miatta 30 napon belül, akkor átviszik, sz-rnak bele... de lehet rosszul tudom.
2-es vagyok.
Nem tudom, hogy eredetileg ez hogy történt, mi már így vettük a telket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!