Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Liapor/keramzit házak -...

Liapor/keramzit házak - Milyen hátrányai vannak a tégla építésű házakkal szemben?

Figyelt kérdés
Esetleg a Homes4you nevű építőipari vállalattal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

#liapor #könnyűbeton #Keramzit #Kerámiahaz
2020. jún. 12. 19:13
 1/6 anonim válasza:

Üdv!

A liapor előre gyártott falazó anyag. Ennek előnyével és hátrányával. Szigetelésben valamivel jobb mint egy tégla falazat, de mindenképp kell rá külső homlokzati polisztirol vagy kőzetgyapot szigetelés. Régebben voltak ezekkel a házakkal problémák, amire nagyon figyelj, hogy a gyártás után márt nem tudsz változtatni semmin. Még egy konnektoron se! Ugyanis az elemeket külföldről, általában Szlovákiából vagy vmelyik északi országból hozzák. A kivitelező cégnek jól nézz utána! Probléma esetén ilyen felállásban gyakran mutogat egymásra a gyártó és a forgalmazó, szerelő cég. Javítani meg senki sem akar..

2021. márc. 21. 15:55
 2/6 noobient válasza:
Kedves elso! Nekem fura ez a kijelentesed, hogy "a gyártás után márt nem tudsz változtatni semmin. Még egy konnektoron se!", mert pl. a homes4you oldalan meg azt irjak, hogy "később az esetleges módosításoknál a falak véshetők, vághatók". Most akkor kinek van igaza?
2021. nov. 8. 21:06
 3/6 Liapor_epitteto válasza:

A gyakorlatból tudom, hogy a falak véshetők.

A Homes4you nem jobb, nem rosszabb a hazai építőipari átlagnál, viszont a marketingjük lehengerlő.

2022. jan. 26. 22:10
 4/6 anonim válasza:
Fel van a marketing hipeolva a maximumig.A fal a liapor miatt rendben van de a cég erősen hagy kívánni valót maga után.Szlovák és cigány munkásokkal dolgoznak gen erálkivitelezésnél nemjavítanak ki semmi rosszul elvégzett munkát "mert ezt mi így szoktuk csinálni".Ha generálkivitelezői szerződést írsz alá a cég alválalkozóit semmi féle képpen sem tudod elküldeni.Szívsz egy nagyot sok pénzért szar munka.Ha CSokot vagy hitelt veszel igénybe nem tudsz kilépni belőle végig kell várnod akár a több hónapos csúszást is nem tudsz kilépni belőle.Tapasztalat most már csak a falakat venném meg a többire én keresnék szakembereket.Ha reklamálsz soha nem adnak neked igazat.Nálunk már az alapozás sem jött össze és azóta csak halmozzák a hibákat.Sok pénzért életem legrosszabb döntése.
2022. febr. 21. 19:01
 5/6 Liapor_epitteto válasza:

Most olvastam csak ezt a posztot. Hasonló cipőben járunk, 4 hónapos csúszásban vagyok a H4Y által kivitelezett házunknál.

Esetleg beszélhetnénk telefonon, hogy megbeszélhessük az együttes fellépés esélyeit?

Fülöp Károly

30/915-0069

bármikor

2022. ápr. 22. 09:11
 6/6 Tomi83 válasza:

Kedves Karoly!

Ha megengedi kifejtem a cegem allaspontjat is errol.

Valoban igaza van par dologban, ezt kar tagadni, es ahogy sokan tudjak, nem is szoktam.

Nezzuk a tenyeket: cegunk a H4Y a generalkivitelezeseket alvallalkozokkal tudja elvallalni, es ebbe sajnos neha belecsuszik alvallalkozoi hiba. Az On hazat keszito alvallalkozo valoban gyenge minosegben csinalta meg a kulso szigetelest, annak az esztetikaja botrany lett. Valoban igaz, hogy a labazati vizszigetelest hianyosan vagy egyaltalan nem csinaltak meg.

A januari bejarasunkon en, mint a ceg a tulajdonosa azonnal elismertem a vallalkozo hibait, es egy percig nem ellenkezdtem! A haz belseje januarban atadasra kerult, a rendeltetesszeru hasznalatot ez nem akadalyozta! A haz belsejet atadtuk!

Bizonyara On is tudja, hogy a teli hidegben vagy sarban a hatralevo kulso munkakat nem lehetett vegezni, tehat azt mondani, hogy 4 honap keses, az eros barokkos tulzas! Amint az idojaras engedte, es On a foldmunkakat elvegezte mi elkeszittettuk a vizszigeteles javitasat, valamint a kulso homlokzat esztetikai javitasa is elkeszult. Onnek ekkor sikerult a redonyoket megrendelni, melyre egeszes pontosan 2022. Majus 27-ig vartunk, mire felszereltek. Kollegaink junius elso heteben befejezik a szinezest, es kulsoleg is elkeszul.

A felelosseg elol sosem menekultem el, de amit ide ir az egyszeruen inkorrekt, es abban a formaban nem igaz! Ha a hibarol irt volna, azt megertem, hiszen valoban az alvallalkozo szar munkar vegzett, ezt kar tagadni, de az mar kimaradt, hogy amint az idojaras engedte, azonnal kijavittattam a hibakat, potoltattam a hianyossagokat. Fontosnak tartom ujra elmondani, hogy a haz januar ota a hasznalatra teljesen alkalmas!

Cegunk egy ev alatt tobb, mint 100 hazat epitett, hiba lenne tagadni, hogy az epitoiparban nem fordulnak elo hibak, nincsenek troger munkasok. Aki ezt nem vallalja fel, az hazudik. Mi, mint generalkivitelezo az alvallalkozokert vallaljuk a felelosseget, hibak eseten gondoskodunk a javitasokrol. Akkor is igyekszunk ezt megtenni, ha a mai munakerohianyos idoszakban nem mindigy egyszeru rovid idon belul masik csapatot talalni. Cegunk majdnem 2 eves fennalasa es kb. 150 atadott haz utan egyetlen egy sem volt, ahonnan leleptunk volna, nem javitottuk a hibakat, vagy nem vallaltuk volna a felelosseget az alvallalkozok hibaiert.

A munkakat csak abban az esetben fuggesztjuk fel atmenetileg, ha az ugyfelnek 3 millio forint folotti 30 napon tuli tartozasa van.

Osszessegeben a teljes kulcsrakesz kivitelezest akar mi akar maga az epitteto vegezteti mindig nehezsegekkel jar. Sajnos szinte barmelyik alvallalkozo halmozhaz fel hibakat. Az viszont vitathatatlan teny, hogy ha tolunk csak a szerkezetkesz allapotot keri valaki, aki maga tudja a vallalkozokat valogatni (amig van kikbol) es penzt is tud sporolni.

Udv: Boldizsar Tamas - tulajdonos - Homes4you

06709050994

2022. máj. 31. 08:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!