Tavaly felkent vizesbázisú borókára rá lehet kenni milesi xgt 6-ost? Megvédi a borókát, vagy nincs értelme, mert a vegyi anyagoknak a fához kell kötődni?
Figyelt kérdés
2020. jún. 1. 20:44
1/4 anonim válasza:
Eredetileg mit kentél rá? Hány réteget? Ha az is Milesi volt 1 réteg, akkor 100-as csiszolópapírral finoman felcsiszolod, rányomod a következő réteget és minden OK. Ha vmi olcsó, impregnálóanyag nélküli vékonylazúr volt, akkor kár a Milesi-ért, mert az abban levő impregnálóanyag alig fog bejutni a korábbi rétegen keresztül.
2/4 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam Boróka vizesbázisú, oldószeres, alkidgyanta tartalmú vékonylazúr volt rákenve, 1 réteg. A fába beívódott, nem képez filmréteget rajta. Ezért kérdeztem, hogy a Milesi xgt uv védő hatása így is kialakul-e, mert értelmetlen lenne teljesen felcsiszolni a hibátlan felületet.
2020. jún. 3. 09:37
3/4 anonim válasza:
Jaa, azt hittem, az csak a színe :-) Az UV védelem a felületen kialakul, a gombaölő szerből fog kevesebb bejutni a fába.
4/4 anonim válasza:
Amit pedig a csiszolópapírral felcsiszolásról írtam: nem kell visszacsiszolni a felületet. Az első festés után a fa "borostás" lesz: ha végighúzod rajta a kezed, kicsit érdesnek fogod érezni. Ezért ajánlják, hogy 100-as csiszolópapírral finoman megcsiszolva (jóformán nem is kell nyomni) finom, sima tapintásúvá lehet ismét varázsolni a fát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!