Fa terasz esetén a lambériára közvetlenül mehet az osb?
Figyelt kérdés
Egy fa teraszt építek, lábakon fog állni, és az emeletről is ki lehet rá menni tehát majdnem vízszintes lesz. A szarufák fölött festett lambéria lesz a látszó réteg (lentről) erre jön a 22 es osb, mint járófelület majd a vízszigetelés, majd wpc.
A kérdés, hogy a lambéria egyenesen fektethető-e a lambériára, vagy ez esetben nyikorogni fog (vagy más hátránya van?)
Vagy kellene egy keretet tenni a lambériára mondjuk 5x5ös stafni fákból, és erre rögzíteni az osb-t?
Köszönöm előre is a tanácsokat
2020. máj. 5. 11:50
1/1 anonim válasza:
Én is pont ilyet akarok építeni, ugyanúgy a teteje is terasz lesz. 22-es OSB alatt a lambéria nem hinném, hogy nyikorogni fog, pláne ha elég sűrűn rakod a gerendákat, eddig erre nem is gondoltam, hogy nyikorogni fog. Úgyhogy én is várom a válaszokat, nem csak te! Na meg ha kész van aztán örülnék, ha megosztanád a tapasztalatokat, ami még építés közben esetleg fölmerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!