Betonozott járdáról mennyi idő után lehet levenni a zsalut?
Ha a zsalut leveszed azonnal (persze, a beton úgy-ahogy megkötése után) ÉS A JÁRDA MELLÉKÉT AZONNAL TÖMÖTT FÖLDET feltöltöd, akkor nincs mitől tartanod, de a beton szélét ne terheld. A földdel való feltöltés csak azért kell, hogy akár lábbal rálépve a szélére, ne csorbuljon le a széle.
FONTOS, hogy a föld 1-2 cm-rel magasabb legyen, mint a betonjárda, nehogy fűkaszáláskor a kasza a betont "kaszálja"!!!
Már nem töltöm fel, mert már nem aktuális az "azonnal".
2 napja volt betonozva.
Akkor ma leszedem.
Az eso nem art neki?
Mit jelent az, hogy rasul?
Ha 2 napja volt betonozva, akkor nyugodtan leszedheted mellőle a zsalut. Az eső ennyi idő után már nem árt neki, sőt - az erős kiszáradás ellen még jót is tesz neki, mert nem repedezik meg. Te is locsoljad naponta 1x.
Nem én írtam, de válaszolok: a rásülés azt jelenti, hogy egybeköt a zsalu és a beton - nehéz róla leválasztani.
Én megszoktam várni a 24 órát, de ha jó az idő, akkor akár még aznap is el lehet bontani.
Födém alól ne bontsd ki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!