Megéri-e építkezni 2020-ban? (a többi lent)
Én egy 96 m2-es 80 hasznos m2-es fémvázas könnyűszerkezetes házra emelt fűtés kész állapotba 27 milliós bruttó árajánlatot kaptam kivitelezőtől.
Szerintem kivitelezőt kihagyva, néhány munkafolyamatot házilag megoldva 21-23-ra le lehet szorítani. Fa vázszerkezettel pedig talán 20-21-re.
Utóbbinak kulcsrakészen 25-be meg kellene állnia + telek és közmű
Csak az a baj, hogy 10 millió forintért már nem találunk olyan házat, amit érdemes lenne felújítani. Vagy ha találunk és belefognánk, akkor a felújítási költsége biztos nem 7 millió lenne. És ebbe a külső része a háznak nincs is benne az még plusz.. és akkor már ott tartunk, hogy 20 millió elment...
Most ha meg max 25 millióból kijönne egy teljesen új ház, akkor végül is lehet érdemes lenne belevágni..még ha idegtépő is, de legalább tudod, hogy a TIED lesz.
Egy 80 m2-es ház, ha holnap nekifogtok, nagyjából 30millió, minden középáron, luxus nélkül.
Ehhez add hozzá még a telket, kerítést, garázst(?), tereprendezést, térkövet, teraszt.
Simán számolhatsz a telken kívül 6-7 milliót a felsoroltakra(nagyon szerényen) és add hozzá még a telek árát, mert arra tippem sincs, helyfüggő.
A trágya kivitelezők utáni hibajavításokat, már amennyiben tudod érvényesíteni a jogodat, ne felejtsd ki!
Én biztos, hogy egy jó statikai állapotban levő (tető, falak, semmi vizesedés), jó környéken levő használtat vennék és saját ízlésemre és tempómban felújítanám.
Ha 30 millióba jönne ki a végére, akkor is a zsebedben marad nagyjából 15 millió és nem kellett engedélyeket intézz és nem ment el az életedből 10 év a stresszre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!