Térkő alá milyen geotextilia kell?
Figyelt kérdés
Láttam több rajzban leírásban is, hogy az ágyazóréteg alá (esetleg fölé is a finomkavics alá) tesznek geotextilt.
De pontosan mi a funkciója? Azért gyom 30cm mélyről a fugák között nem vszínű, hogy feljön, inkább idővel ahogy bemegy a por stb, max le kell gyomirtózni. De láttam olyat is, hogy teherhordó funkciója van, de ez csak a szőttnek. Viszont neten rákeresve csak nem szőttet találtam, ami elég húzós árban nagy sűrűséggel (400-500gr/m2)
Röviden a kérdés, mennyire fontos a geotextil (elég 1 réteg, vagy alul felül is) és pontosan milyen típus/sűrűség kell?
2020. febr. 15. 21:29
1/2 anonim válasza:
Lehet alá tenni, de nem muszáj. Rendesen kialakított térkő alapból (döngölt murva vagy CKT beton) nem fog gyom nőni.
2/2 anonim válasza:
Tapasztalatom szerint egyébként hajlamos az ágyazóréteg is szép lassan belesüllyedni a talajba
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!