Járdát szeretnék csinálni az udvarba, milyen vastag legyen legalább a beton?
Figyelt kérdés
Pl. egy Obiban kapható 25kg-os szárazbeton mekkora részt ad ki?2020. febr. 8. 23:00
1/6 anonim válasza:
10 centi vastagot írnak sok helyen, de szerintem nem kell ilyen vastag. Ha autóval akarsz ráhajtani, akkor viszont vastagabb kell.
Szárazbeton nem igazán éri meg nagy felületen, mert sok zsákkal kel belőle. (20 kg/1 cm négyzetméterenként) Ami azért elég durva, hogy ha 8 centi vastagra szeretnéd, akkor m2-ként 160 kg kellene, ami kb 6,5 zsák/m2.
2/6 anonim válasza:
Bármilyen vastag, mindenképpen legyen bevasalva.
3/6 anonim válasza:
Kell a 10cm, de vas fölösleges, ha nem mentek rá autóval. A zsaluzás legyen stabil, és a betont tömörítsd alaposan.
4/6 anonim válasza:
A vas a lelke,mert különben elrepedhet,ha fagy megemeli.
5/6 A kérdező kommentje:
Autó semmiképp nem menne rá.
De akkor talán utána járok lehet-e valahol betonkeverőt bérelni, és akkor majd mi keverünk saját kezűleg. Bár az sem hiszem hogy olcsóbban jön ki.
2020. febr. 9. 15:20
6/6 anonim válasza:
Ha gyalogjárda lesz, akkor igazából a 7cm is elég, viszont én 10cm vastagot csinálnék. Ami fontos, hogy 10cm sóderágy legyen alatta. Én vasat, ha autó tényleg nem megy rá nem tennék bele. Ártani nem árt. A sóderágy ellenére, ha a fagy megmozgatná és elrepedne, akkor sem törne el, nem keletkezne közé nagy hézag,mert a vas összetartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!