Az üvegvatta egy könnyűszerkezetű falban minél jobban kell szellőzzön, vagy minél jobban kell légmentesen zárt legyen?
Kétirányú.
Belül teljes párazárás kell. Kívül páraáteresztő.
De magának az épületnek zárt állapotban "légtömörnek" kell lennie.
Egy könnyűszerkezetes külső fal általában így néz ki belülről kifelé:
Gipszkarton és/vagy OSB lap, párazáró fólia (ez úgy néz ki mint az alufólia), kőzetgyapot szigetelés, OSB lap, szigetelés (tetszés szerint), páraáteresztő fólia, külső burkolat.
A párazáró fólia a legfontosabb, mindenhol tökéletesen kell illeszkednie, a csöveket, vezetékeket rendesen körbe kell ragasztani speciális ragasztóval.
Üveggyapot helyett a kőzetgyapot jobb, tömörebb a szerkezete, nem esik össze, míg az üveggyapot idővel igen.
Nem vagyok szakmabeli, laikusként válaszolok, rokonnak az USA-ban így csinálták a házát, beszélgettem a munkásokkal és néztem a folyamatot.
Fellelkesülve a dolgokon (és a kinti olcsó anyagárakon) elkezdtem gondolkozni a könnyűszerkezetes házon, de aztán feladtam. Itthon kevesen értenek hozzá, engedélyek, terv, e-napló... Nem sokkal olcsóbb mint egy tégla, és eladni is nehéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!