Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Lakhatnák egy kb 15-20 nm-es...

Lakhatnák egy kb 15-20 nm-es kisépületben?

Figyelt kérdés
Van egy zártkertem ahova építenék pl egy garázst, tárolót vagy műhelyt mert ehez nem kell engedély, de abban laknák amíg nem épülne meg a házam (jó pár év). Fürdővel, WC-vel, konyhával meg egy ággyal. Ezért kaphatok büntetést? Mert ugye nem lakó épület.
2020. jan. 20. 16:19
1 2
 1/15 mindentudó99 ***** válasza:
76%
Még soha nem ellenőrizte semmilyen hivatalos szerv hogy hol éltem életem során. Téged se fognak. V8szont egy bejelentett lakcím ettől még kell.
2020. jan. 20. 17:08
 2/15 anonim ***** válasza:

Hajléktalanként éltem 3 évet egy sufniban, egy 1.5méter * 2méteresben mondjuk, csak az "értékeimet tartottam ott, valamint rossz időben és hidegben... nyáron jobb a szabad ég alatt...

Általánosan elmondható, ha tisztán tartod a környezetedet, akkor az emberek 90%-ának fel sem tűnik, hogy ott laksz, a maradék 10% meg tudja, de le se szarja... max neha beszólogatnak...

Lakcímként nem tudsz bejelentkezni.

Viszont ilyet nem építhetsz engedély nelkül... úgy csak nem emberi tartózkodásra szánt épületet építhetsz... tehát a wc-konyhát felejtsd el...

Az már lakóház, nevezd te akárminek...

De ha bemész a területileg illetékes jegyzőhöz, és megbeszéled vele, milyen feltételekkel telepíthetsz egy lakókocsit, az sokkal kényelmesebb. Ráadásul pl a mi falvunk szőlőhegyén pl az a feltétele az önkormányzatnak, akkor jelentkezhetsz be oda álandóra, ha a wc megoldott a telken.

Ismerek olyat aki présházat alakított át ott off grid stílusban, alomszékkel, ami ha jól csinálod, teljesen szagmentes, ráadásul a talalyvízet sem szennyezed meg semmi ilyesmi. Szerintem lakókocsival is megoldható lenne.

Nekem vontatható 4 személyes van, hát ha asszony nem lenne, en nyakamba venném vele a világot, nekem bőven elég életteret ad, főleg ahhoz képest amit csöves koromban átéltem.

2020. jan. 20. 17:10
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Iszonyú sokba kerülne a kifűtése, többe lenne, mint egy albérlet.
2020. jan. 20. 17:12
 4/15 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem normálisan nem lehet élni egy ilyen lyukban. pár éjszakát el lehet ott aludni de életvitel szerűen benne lakni nem igen alkalmas és kb tényleg meglehet bolondulni a szűk helytől.
2020. jan. 20. 17:16
 5/15 anonim ***** válasza:
90%

Ha te egy épitési felvonulási épületet építesz,ahhoz nem kell engedély,mert az csak ideglenes épitmény .

Hogy ezt miből épited fel,senkinek sincs köze hozzá .

A belsejéhez sem .Ha ez a telek a neveden van,és ide kéred a lak cimed ,nem fogják kérdezni,miben fogsz lakni.Akár sátorban is lakhatsz,ha neked az tetszik .

A lakó épületeknek előirt szabályai vannak,de ennek nincsen .Ehhez nem vonul ki a hatóság átvenni,a hiányokat

jegyző könyve venni .

2020. jan. 20. 18:58
 6/15 anonim ***** válasza:
68%

"Szerintem normálisan nem lehet élni egy ilyen lyukban"

Pedig milyen sokan élnek ekkora minigarzonban.

Kérdező!

Olcsón tudsz venni használt konténert, ami biztonságosan zárható egy zártkertben is.

2020. jan. 20. 18:59
 7/15 anonim ***** válasza:
0%

Azt gondolom pár válaszoló nem volt katona.Nem csak sátorban

voltak éjszaka,de voltak előre gyártott aránylag jól szigetelt panelekben is .Most meg nagyon sok jó megfizethető épitő anyag van .A vizes blokkot lehet téglából is épiteni .

Majd ezt megszokja a szem ,csak a kezdetben néznek oda,aztán ennyi.Nincs az önkormányzatoknak akkora aparátora,mindent körbe vizsgálgassak ,mi készül szabályosan ,és mi nem .

2020. jan. 20. 19:11
 8/15 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem teljesen jó, ha azt szereted, ha lefordulsz az ágyról és rögtön rá tudsz ülni a wcre. Nyújtózós egy kicsit a és máris feldudod rakni az építmény másik sarkában lévő tűzhelyen főni a kávét.

Ha azt szereted, ha nem tudod kinyújttani oldalt mind a két kezed, mert hozzá ér valamihez, akkor jó lessz.

2020. jan. 20. 19:45
 9/15 anonim ***** válasza:
53%

Utolsó!

Ugye te most egy átlagos panellakásról beszélsz?

Azok laknak ilyen picike beton-lyukban.

Ehhez viszont tud egy nagy teraszt is csinálni, + ott van még a kert is.

2020. jan. 21. 10:54
 10/15 anonim ***** válasza:
53%

Azert 15-20négyzetmétert be lehet ám jól is rendezni, 2020ban már meg lehet oldani olyan elszívórendszert, hogy egy kis fülke amiben kakil az ember és semmi szag nem jön ki.. de ugyan ezt fizikailag is meg lehet oldani.

Tiny house

2020. jan. 21. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!