Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Mennyibe kerülhet egy lift...

Mennyibe kerülhet egy lift családi házba 10-12 méter emelőmagassággal?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy általános kérdés, de megközelítő összeg is jó. Az ország másik felébe költözünk, telket vettünk egy kis faluban. Olyan házat szeretnék, ami alapvetően kevés helyet foglal a telken, nagyobb hely legyen udvarnak, kertnek. Ezért úgy döntöttem, inkább több emeltben gondolkozom a 6, később 7 embernek (2 generáció). Egészségügyi okokból viszont a lépcsőzés gondot okoz, így liftre lenne szükség. Körülbelül 10-12 méter emelőmagasságról és 4 szintről (alagsor, fsz, 1.sz, tetőtér) lenne szó. Ha már lúd, legyen kövér, megbízható márkát szeretnék választani, mint a Kone, Otis vagy Schindler. Tudom, hogy egyszerűbb lenne felkeresni őket árajánlatra, de mielőtt ezt megteszem, kíváncsi vagyok nagyjából, mire számítsak. Kone Monospace 500, Scindler 3300 és Otis Gen2 lifteket nézegettem.

Aki tud segíteni, előre is köszönöm!

2020. jan. 12. 16:23
 1/6 anonim ***** válasza:
23%
Lift és hozzá liftakna méterenként durván 1 milliós költség.
2020. jan. 12. 16:43
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Tervezés, statikus, szállítás, anyagok, maga felvonó teljes technikája, szakemberek díjazása, kivonulás,... 10M+.
2020. jan. 12. 17:02
 3/6 anonim ***** válasza:
67%
A legegyszerűbb és egyben legolcsóbb, de megbízható lift: [link]
2020. jan. 12. 17:33
 4/6 anonim ***** válasza:
34%

10 millió butaság, szerintem az 1 misi nettóban, tervezési díjak nélkül körülbelül jó lehet. Tehát mondjuk bruttó 1,5-2 millióból biztosan megvan. Aztán karbantartásra számolj rá évi néhány százezret. Ha nem is évente, de átlagban sokra fog kijönni.

Viszont amit nem értek: mennyibe kerül egy kis faluban egy telek? Nem annyiba kb. mint maga a lift? Lakó falusias övezetben nem 4,5 méter az építménymagasság? Nagyon ritka, hogy ettől eltérnek. Nem jobban megérné egy nagyobb telket megvenni, és széltében építkezni? Akár ikerház jelleggel könnyebben építhető két generációnak. Most ha van egy 2000 m2-es telked, de akár csak 1000 m2, akkor már nem mindegy, hogy 80 m2-t építesz be, vagy 200-at?

Keress egy jó építészt, fiatalt, akinek még van türelme győzködni, hogy ne építs hülyeséget.

2020. jan. 12. 17:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

5 millió.

De van neten, keress rá.

2020. jan. 12. 18:36
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Tudom, hogy egyszerűbb lenne felkeresni őket árajánlatra"

Lehet egyszerűbb lenne, mint átlag embereket kérdezgetni, hiszen ők ismerik a szakmát, plusz adott esetben nem árt, ha van némi elképzelés is, milyen az a lift hiszen ott is lehet a legolcsóbb emelőtől a luxus liftig bármi.

2020. jan. 12. 20:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!