Vályogház, fürdőszoba. Csempézésre ötletek?
Én készítenék előtétfalat, igaz elvesz a térből de az a tuti megoldás.
És csak a legszükségesebb helyen csempéznék, minden máshol meszesglett + mészfesték.
Gipszkarton is szóba jött, de nem volt még igazán elgondolkodva rajta.
Vagy esetleg a meglévő vályogfalat úgymond "körbe deszkázni" a falakat és arra a gipszkarton? Igy megvan az úgymond előtétfal, a kettő közt vagy 5 centi hely. Ott akkor van légrés. ..De a fürdőbe vizálló fürdőszobába való gipszkarton kell, az meg úgytudom megint nem egy légáteresztő dolog.
Nem igazán értem, hogy mi a gond?
Nekünk csempézett a fürdő a vályognyaralóban és semmit nem kellett külön építeni hozzá.
Csemperagasztóval lekente a burkoló a falat, rátette a csempét és kész! Mi egyéb kellene még?
A Pest m-i településen, ahol élünk, még a 70-es években is vályogból épültek a kádárkockák mégis mindenkinek csempézve van a fürdő és a konyha, minden külön cécó nélkül.
# 5!
Ha van talajnedvesség elleni szigetelés akkor nincs gond lehet csempézni ész nélkül. Ha nincs szigetelés akkor már inkább csak ésszel javasolt!
Nálunk is simán rá lett csempézve a konyha is és a fürdőszoba is.
Semmi baja nem lett tőle.
Nem tudom mi van, de valószínűsítem, hogy nincs szigetelés.
60 cm-es kőalapon áll, nem vizes, soha nem is volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!