Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Gáz behozatal az utcáról a...

Fibbrizzo kérdése:

Gáz behozatal az utcáról a házig mennyibe vagy hogy működik?

Figyelt kérdés
Egy családi házat vennék ahol nincs benn a gáz csak az utcában hogy működik a behuzasa és árba hogy mozoghat?
2019. dec. 24. 15:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Terület függvénye , illetekes tigáz stb osztalyan erdemes infózni . Önkorm hatasköre is lehet mert útbontások terelések miatti kitablázás az ő asztaluk . Drága . Itt Pest megyében bizonyos jellegzetes kialakitások miatt par utcában nincs mert telkenk3nt milliókba lenne . Csatorna sincs .
2019. dec. 24. 16:33
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Telekhatárig már ingyenes! Onnan...100-tól, akár 1M is lehet.
2019. dec. 24. 16:55
 3/6 anonim ***** válasza:

A telek határig sem ingyenes .Ki fogja állni az út felbontást engedélyek megkérését.Ha már van gáz gerinc vezeték,az önkormányzatnak semmi köze hozzá.

Az ingyenesség csak a kormány propagandájában van .

Majd a szolgáltató megmondja ,és el fogsz ájulni .

2019. dec. 24. 18:59
 4/6 A kérdező kommentje:
Akkor a gazszolgaltatonal érdemes kérdezni?
2019. dec. 24. 20:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Gázszolgáltatónál kell megérdeklődni. De amennyire tudom ez nem 100% tehát nem biztos hogy így van, de a gázt csak akkor viszik be a telketekre ha már a házban ki van építve az a rendszer amire kell például főzésre meg fűtésre. Ameddig a házban nincs kiépítve addig nem fogják bevinni hogy ott egyen a gázóra meg a cső csonkja ami veszélyes is lehet, addig ezt nem fogják megtenni ameddig nincs a házban kiépítve a rendszer és persze engedélyezve hogy használható állapotban van. Persze ha készülőben van attól még lehet intézkedni mert az is pár hónap mire minden megesz ahhoz hogy bevigyék, és úgy is az lesz az utolsó lépés bekötés előtt hogy csekkolják a rendszert.

Az ára órával, szabvány szekrénnyel mindennel együtt 300 ezer ft-nál kezdődik. Abba benne van az is hogy hány méter csövet kell bevinni, meg hol esz az óra , ha jól tudom jelenlegi szabályok szerint az épülettől 2 méterre kell legyen vagy messzebb de ezt sem tudom biztosan, és az is csak kívül a szabadban lehet. Persze vannak olyan régi házak ahol az épületen belül van, akkor még lehetett, de jelenleg már nem! Háztömb esetén megint más szabályok vannak azt mondjuk nem tudom. De nyugodtan számolj minimum 300 ezerrel, de ha meg kell terveztetni meg még kell engedély stb... egy meglévő rendszert amit régen építettek kia házban de soha nem volt használva azt újra kell terveztetni, átnézetni hogy egyáltalán jó-e stb... Ez is cirka 600 ezer ft. Ha teljesen nulláról kezdtek akkor 1 millió forinttal nyugodtan számoljatok, amiben a legdrágább a sok papírmunka, engedélyek, tervek ilyesmik, nem az alapanyag meg a szakember munkadíja drága, mert az nem vészes, hanem a papír, ami alapján azt bekötik.

2019. dec. 25. 00:32
 6/6 anonim ***** válasza:
Az utfelbontassal szarakodtak egyik rokonnal is, de vhogy csak atment a dolog (tobb ev utan) es meglett most nem reg. Eselytelennek latszott. Sztem olyan emberek koltoztek az utcajaba akik kisebb csuszoert megoldottak, de lehet a szentlelek szallta meg oket, nem tudom
2019. dec. 25. 06:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!