Kémény nélküli gázfűtés társasházban?
6 kW-os parapetes mini cirkóval fűteném a lakást, a füstgáz nem kéményen át távozna, hanem a falon kivezetett parapet csövön keresztül, az ablak mellett/felett.
Kérdés, hogy ezt társasházban engedélyezik-e? Földszinti lakás, a felettem lévő szomszédnak ez problémát okozna? Egyáltalán hol lehet az erre vonatkozó szabályokról érdeklődni? A közös képviselő (mellesleg épületgépész) nem igazán tudott tájékoztatást adni.
(Bővebben: [link]
A linken: "404 Not Found"
Ha én lennék feletted, akkor nem lennék boldog, ha szellőztetéskor a te füstgázod dőlne a lakásomba, pedig nem vagyok kekec szomszéd.
TE mit szólnál, ha az alattad levőnek lenne ilyen ötlete?
Lehet, hogy én vagyok tájékozatlan, de a kondenzációs, kontra turbókazán problémáról ír a cikk, nem a parapetes cirkóról.
Nekünk pl. a gázbojler parapetes, de családi házban lakunk és az égéstermékünk senkit nem zavar.
Dehogy értem úgy! Pont ellenkezőleg értem!
A gázfüst és minden füst káros és nyilván zavarná a fölötted lakót.
Bocs 6 os,nálunk tök új gáz szerélés volt,parapetes konvektorokkal ,most egy éve .
Nálunk akkor miért engedélyezték ?
Nem 1 féle gáztörvény van az országban ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!