Kétkörös fűtésrendszer van kialakítva. Alsó szint padlófűtés, emeleten radiátorok. A felső szinten bekapcsol a termosztát gond nélkül, de nem kapcsol addig ki, míg lent megy a padlófűtés. Ötlet valakinek?
Köszönöm a válaszodat!
A termosztát hibátlanul működöt még egy pár hónapja, de egy ideje elkezdte produkálni a leírt hibát. Mikor a padlófűtés nem üzemelt, tette a dolgát rendesen, de ahogy bekapcsolt a lenti rendszer a termosztát nem kapcsolt ki. Tegnap vettem egy új termosztátot, de azzal sem működik rendesen. A megszakító relé kattan a kazánnál, de nem húzza vissza a mágnesszelepet. A megszakítórelét megcseréltem, de így sem kapcsol ki.
A mágnesszelep nyit-zár, az működik rendesen, de csak akkor, ha lent nem megy a padlófűtés. Ahogy a lenti bekapcsol, a fenti már nem kapcsol ki a beállított hőfoknál. Működik folyamatosan, amíg a lenti ki nem kapcsol. A fenti valóban a leállítás után átad a padlónak.
Tehát a fentit csak úgy tudom leállítani, hogy lent lekapcsolom a padlófűtést, vagy a vezérlést kihúzom és vissza dugom a konektorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!