Külső árnyékolás zsaluziával vagy redőnnyel?
El kellene döntenünk melyiket válasszuk.
Csináltatott valaki mostanában a házához valamelyiket?
Melyik az olcsóbb árkategória?
Sehol nem találok árat, mindenhol ajánlatot kellene kérni.De előtte szeretnék tájékozódni.
Mennyire vált be, milyen tapasztalatai vannak?
Zsaluziát is tokos megoldással kell felhelyezni? kisebb a helyigénye,mint a redőnynek? Melyiket könnyebb tisztán tartani?
Tapasztalatokat szivesen meghallgatnék mindkettőről
Köszi
Én ugyan nem tudom, hogy mi az a zsalúzia, csak tippelem, hogy reluxára gondolsz.
Ha igazam van, akkor a kettő közül a redőnyt mondanám.
Komolyabb, időtállóbb. Csak ne a lyukacsost válaszd, mert az mögött meg lehet fulladni, hanem a lécest.
Én annyit tudok hogy a redőny jobb nyáron hőszigetelés szempontjából. Nem süt rá az üvegre a nap és ez nagyon sokat jelent.
Persze télen is van bizonyos hőszigetelési haszna.
Nekem volt zsalu is egy lakáson ami belül volt felszerelve, na ennek csak árnyékoló haszna volt . Nyáron semmit nem jelentett amikor az üveget sütötte a nap, iszonyúan bejött a hőség. Mondjuk ezt se tudtam eddig hogy ez a neve, zsaluzia.
A hely igény szerintem nem számit semmit, ha már ez neked érdekes akkor is a redőny a nyerő mert kivűl van felszerelve és nem vesz el helyet sehonnan.
De mint irtam hőszigetelés szempontból a redőny a jobb sokall.
Nagyobb viharokban szeretnek leszakadni a zsaluziák, legalábbis amiket ipari csarnokokra szerelnek fel. Éppen ezert átalában van nekik egy szélsebesség mérőjük és az automatik felhúzza, ha szükségesnek ítéli. Viszont rejtéjes módon ez sem akadályozza meg mindig a leszakadását. Ezenkívűl a hajtúművek tengelye szokott gyakran eltörni, ilyenkor megszorulnak. Általában mindkét esetben hajlanak minden felé, sokszor a vezető sineket is tönkreteszik a lamellák miközben esnek lefelé.
Háztartási verzióban nem tudom mennyire tartóssak, de ipari méretekben nagyon költségesek, a szerviz töbnyire kompletten cseréli őket, és ritkábban javítja.
A zsalúzia nagyon menő és divatos dolog.
Előnye:
a lamellák állásával szabályozható a bejutó fény mennyisége.
Hátránya:
szélre érzékeny, ha fúj a szél fel kell húzni
hővédelme nulla
jégre, feszegetésre, fizikai behatásokra érzékeny, sérül
"biztonsági" védelmet nem jelent sem az üvegnek sem a háznak, míg egy aluminium redőny komoly plussz védelemt ad a háznak
Szóval azt leszámítva, hogy menő és divatos a zsaluzia, minden ész érv a redőny mellett szól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!