Már több embertől hallottam, hogy Ytongból igenis lehet két, akár három szintes házakat építeni! Pláne, ha hatvan cm a falvastagság. Van egy réteg akik szerint nem lehet. Most őszintén, kinek higgyék?
Három, bizonyos szobákban (termekben?) négy és fél méter lesz a belmagasság.
Borzasztóan szimpatizálok az ytonggal, ahogy írtam egyre többen mondják hogy igenis lehet belőle több szintes házakat építeni (nekünk elég a kettő, földszint és egy emelet), de még mindig akad néhány ember, aki nem javasolja...
Kinek hihetek?
2 szintet simán lehet, 3-at nem tudom! :/ Mi 6 évig laktunk egy lakóparkban lévő sorházi lakásban, ami a vásárlásakor teljesen új építésű volt, láttuk a bevakolás előtt is, és a tulajdoni lapon is Ytong tégla szerepelt! 2 szintes lakások voltak (földszint + emelet), a két szint együttesen 93 négyzetméter hasznos lakóteret adott!
Most egy másik városban lakunk, és itt néhány utcányira tőlünk éppen most épül egy lakópark, szintén Ytong téglából, és a 3D-s látványterven is 2 szintes épületek vannak!
A mi társasházunk is ytongból van. Van egy kerti szint, egy földszint, egy emelet, és egy tetőtér.
17 éve áll, nincs gond vele, ráadást nagyon jó hőszigetel.
De ezek az emeletek (tiétek és az új lakópark emeletei) ugye NEM tetőterek?!
Nálam a leírás részben említett két szint, két teljes értékű szintet jelent (plusz a tető külön)!
Simán lehet. Vasbeton pilléreket szoktak megerősítésnek belerakni.
Hasonlíts össze egy ytong és egy tégla teherbírást adatlapon. Meglepően erős az ytong.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!