Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Már több embertől hallottam,...

Már több embertől hallottam, hogy Ytongból igenis lehet két, akár három szintes házakat építeni! Pláne, ha hatvan cm a falvastagság. Van egy réteg akik szerint nem lehet. Most őszintén, kinek higgyék?

Figyelt kérdés

Három, bizonyos szobákban (termekben?) négy és fél méter lesz a belmagasság.

Borzasztóan szimpatizálok az ytonggal, ahogy írtam egyre többen mondják hogy igenis lehet belőle több szintes házakat építeni (nekünk elég a kettő, földszint és egy emelet), de még mindig akad néhány ember, aki nem javasolja...

Kinek hihetek?

2019. szept. 21. 16:45
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

2 szintet simán lehet, 3-at nem tudom! :/ Mi 6 évig laktunk egy lakóparkban lévő sorházi lakásban, ami a vásárlásakor teljesen új építésű volt, láttuk a bevakolás előtt is, és a tulajdoni lapon is Ytong tégla szerepelt! 2 szintes lakások voltak (földszint + emelet), a két szint együttesen 93 négyzetméter hasznos lakóteret adott!

Most egy másik városban lakunk, és itt néhány utcányira tőlünk éppen most épül egy lakópark, szintén Ytong téglából, és a 3D-s látványterven is 2 szintes épületek vannak!

2019. szept. 21. 17:43
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

A mi társasházunk is ytongból van. Van egy kerti szint, egy földszint, egy emelet, és egy tetőtér.

17 éve áll, nincs gond vele, ráadást nagyon jó hőszigetel.

2019. szept. 21. 17:54
 3/10 A kérdező kommentje:

De ezek az emeletek (tiétek és az új lakópark emeletei) ugye NEM tetőterek?!

Nálam a leírás részben említett két szint, két teljes értékű szintet jelent (plusz a tető külön)!

2019. szept. 21. 17:55
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi második, az előbbi természetesen nem neked íródott, hanem az elsőnek. :)
2019. szept. 21. 17:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Szívesen.

2019. szept. 21. 18:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
#1-es vagyok. Igen, teljes értékű belmagasság volt felül is, nem volt tető általi ferdeség vagy hasonló!
2019. szept. 21. 18:39
 7/10 A kérdező kommentje:
Thank you very much!
2019. szept. 21. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
77%

Simán lehet. Vasbeton pilléreket szoktak megerősítésnek belerakni.

Hasonlíts össze egy ytong és egy tégla teherbírást adatlapon. Meglepően erős az ytong.

2019. szept. 22. 00:25
 9/10 anonim ***** válasza:
55%
Hát én csak abban bíznék ha vasbeton oszlopok tartják a födémeket és az oszlopok között ytong téglával rakják meg a falat.
2019. szept. 22. 01:34
 10/10 anonim ***** válasza:
77%
4 szint építhető ytongból.
2019. szept. 22. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!