Szendvicspanel épületbe hogyan lehet nyílászárót rögzíteni?
Sziasztok!
Adott egy 10 cm vastagságú szendvicspanel épület. Ki vannak vágva a nyílászárók helyei. Hogyan lehet műanyag nyílászárókat rögzíteni a nyílásba? A nyílásba akarnánk tenni a külső falsíkra, de nem tudom, mihez kellene rögzíteni? A panelben lévő szigeteléshez biztosan nem lehet, csak azt nem tudom, hogyan szokták ezt megoldani?
Valaki leírná, esetleg rajz a beépítésről?
Előre is köszönöm.
Én amiket láttam (hangárak, csarnokok, raktárépületek, irodák), ott mindig sima mezei PUR ragasztóhabbal szereltek be minden nyílászárót. Egyedül az ajtóknál ahol volt zárszelvényből áthidaló vagy kiváltó elem, ott be is csavarozták a fémbe. Viszont az ablakoknál beállították, kiékelték és csak beragasztották habbal.
Viszont ha nem vagytok tisztában a PUR habbal való ablak beépítéssel, akkor érdemes keresni valakit aki csinált már ilyet. Elég hamar és könnyen el lehet bäszni a nyílászárókat, ha rosszul ékeled ki és hab dagadás közben szétnyomja a keretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!