Rég leállt építkezés folytatása?
Adott egy családi ház, amit elkezdtek építeni, de kb 25%-on áll: Vakolatlan falak vannak plusz cseréptető. A telken közművek.
A mennyezetben beépítettek 10cm hőszigetelést, de egyéb helyekre értelemszerűen nem.
Az építkezést 15 éve kezdték. Természetesen tervvel és építési engedéllyel, ami azóta lejárt. Amennyire tudom, építési napló nem készült.
Kérdés: Hogyan lehet az építkezést újra kezdeni?
Megterveztetem újra?
És mit mondok a kész részekre? Gólya hozta? Égből pottyant? Vagy az új kivitelező beírja az e-naplóba hogyaszondja első munkanap 6-tól fél 7-ig felhúztuk egy ház szerkezetét... majd megreggeliztünk aztán estig bevakoltunk két falat.
Értem, köszönöm a választ. Az építkezést, a szabványok betartását csak az építési ellenőr ellenőrzi munka közben?
Pl ha jól tudom vegyes tüzelésű kazánhoz rozsdamentes béléscső kell... azt ki ellenőrzi? Kéményseprő?
Értem, akkor az szabvány kell legyen. Még arra is gondoltam, hogy nyaraló minősítéssel lehetne befejezni...
Ha jól gondolom, akkor az előírások egyszerűbbek - bár a kész épület kevesebbet ér és az adói is magasabbak általában.
Annak idején nem a mostani követelmények figyelembevételével kezdték építeni. A mennyezeti hőszigetelés pl. kevés, és azt már nem lehet pótolni. Cserépkefni van, beton, 10 cm lépésálló nikecel azon is beton. Erről már legfeljebb csak blöffölni lehet.
Mindegy hogy mikor kezdték,ha nem kértek állami kölcsönt,akkor nem volt évjárathoz kötve az épitkezés befejezése,vagy a lakhatási engedély megkérése .
Ha kész,akkor kell majd kérni a lakhatási engedélyt .
Semmilyen napló nem kell,hisz kezdéskor sem kellett.
Nem újra kezdeni,hanem folytatni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!