Aljzatbeton készítése?
Szeretném tudni a helyes eljárását aljzatbeton készítéséhez régi vályogháznál.
Jelenleg hajópadló van homokos ágyban,ezt szeretném lecserélni aljzatbetonra,és majd a teljes kiszáradás után (28 nap) burkolni laminált padlóval.
A pontos lépésekre lennék kíváncsi.
Szóval a homokos földet gondolom ki kell lapátolnom,és a döngölt földre menne a kátránypapír,vagy bitumenes vízszigetelő GV3 vagy GV4,utána beton majd acél térháló (5mm 15x15 mm) majd végül megint beton? Nem értem a pontos lépéseket,ebben kérném a segítségeteket.
hagyományos szemcsés sódert és esztrich cementet használnék. Padlófűtés nem lenne,kízárólag a vízszigetelés lenne fontos,és a helyes lépések.
Lépésálló xps 100 szükség van? vagy kihagyható?
akkor a kátránypapírral jobban járok?
De akkor most hogy vannak a lépések? Mert a neten is hol így mutatják,hol úgy,meg általában padlófűtéssel,ami nekem nem kell,csak és kizárólag a stabil beton és a vízzáróréteg kell,hogy a laminált padlót majd letudjam tenni,és ne vízesedjen és szakadjon fel az aljzatbeton.
"döngölt földre menne a kátránypapír"
bitumenes lemez = kátrány. És szakemberek évekig tanulják lánghegeszteni, normális te sosem fogod tudni megcsinálni. Főleg nem hogyha földre akarod rögtön. Nem tudom ki írta neked ezt, hogy a döngölt földre mehet a papír, azonnal el kellene tiltani az internettől.
Ha kő/tégla/beton alapja van a háznak akkor az alaptest teteje alá 15cm mélységig áss le. Ha nincs az alap és a vályog között szigetelés akkor azt pótolni kell valamilyen (falátvágás/injektálás) módszerrel.
5cm döngölt kavics zuzalék, azon 10cm C12 beton. Erre kerüljön a eladztikus (P,PL) szigetelő lemez megfelelő kellősítés után.
Hőszigetelés. Minél több annál jobb. Polietilén fólia. Majd felbeton pl.:C16 vashálóval.
Ha a beton 2% alá csökkent nedvesség tartalmú( ez 3-4 hónap) jöhet az aljzatkiegyenlítés. Másnap burkolható...
Ha nincs szilárd alapja, ne betonoz sehogyan sem! Inkább csinálj új hajópadlót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!