Milyen főzőlapor ajánlanátok? Gáz, indukciós vagy üvegkerámia?
1. Indukciós
2. Gáz (ha van vezeték)
3. Kerámialapos
Bár a kerámialapos kis konyhában lehet jobb a gáznál. Nem kell gondoskodni az égéstermék elvezetésről. Nem csinál nyáron akkora meleget mint a gáz.
A gáznak annyi az előnye, hogy nem kell miatta bővíteni a hálózatot (a régi vezetékek nem bírják az elektromos főzőlapot) illetve gyorsan lehet szabályozni. Ha "letekered" akkor azonnal reagál, míg az elektromosnál 10-20 s mire érzed a hőmérséklet csökkenését. Ez egy kis megszokást igényel, de nincs vele baj.
A gáznak viszont mindig van szaga, szellőztetni kell, sok meleg száll el a fazék mellett, nyáron elég rendesen befűti a konyhát a húsleves. Télen nagy párát csinál (a gáz ugye vízzé és szén-dioxiddá ég el).
A kérdés feltevése eleve azt sugallja, hogy az illető nem tud főzni.
Szóval vegyen nyugodtan indukciósat, azt a legkönnyebb takarítani és az néz ki a legburzsujabbul.
Az étel tűzön fő.
Virslit főzni, tojást sütni akármelyiken lehet.
Nekem az indukciós nem vált be. Vissza cseréltem gázra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!