Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet biztosan megmonda...

Hogyan lehet biztosan megmondani hogy melyik tűzifa szárazabb?

Figyelt kérdés
Van 5m3 akácfám ami méteresben van összerakva és a teteje le van takarva fóliával.Ez 3 éves.Van szintén 5m3 éger-tölgy vegyes fám ami fel van aprítva és így van felrakva és szintén a teteje le van takarva fóliával és ez csak 1 éves.Van valami házi praktika a nedvességtartalom megállapítására?Most kezdtem felaprítani a méterben hagyott akácot ami 3 éve szárad és mintha kevésbé lenne száraz mint a felhasogatott 1 éves vegyes fa!Nem tudom eldönteni hogy melyiket pakoljam be a faházba!
2019. júl. 2. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
Az akác vizesen is jól ég, azzal kezdd. Nyár végéig még kiszárad a másik is. Jó lesz az.
2019. júl. 2. 19:51
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy az akác vizesen is jól ég,viszont kormoz is rendesen!Minden évben van egy kisebb adag fám ami nem megfelelően száraz és ez bosszant! :)Sajnos nem tudom minden tavasszal készre felaprítani az 5m3-t,pedig akkor szinte csont száraz lenne 2 év alatt!
2019. júl. 2. 21:12
 3/5 anonim ***** válasza:

Azért az sem jó, ha csontszáraz.

Különben, rönkben nehezebben szárad. Igaz, mikor felhasogattam, szabadban szorosan összeraktam, belül akkor is alig száradt. Már nem rakom össze, csak kalodába összedobálom, hogy jól járja a levegő. Nagyon tudni akarod, tízes körül már kapsz mérőt.

2019. júl. 2. 22:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Még annyit, attól hogy jól ég az akác vizesen, még a víz párologtatására hőt von el és az égés nem tökéletes.

Mert nem az lenne a lényeg, hogy jól égjen, hanem hőt termeljen, amennyit csak tud.

2019. júl. 2. 23:23
 5/5 anonim ***** válasza:
2019. júl. 3. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!