Magyarországon melyik a legjobb ár/érték arányú üzlet?
Hamarosan visszaköltözünk Magyarországra. Az otthoni árakkal annyira nem vagyok tisztában, vagyis igen, de nem tudom, hogy csak én szorítottam össze a fogam, mikor legutóbb otthon voltunk, hogy pl. a 8 tekercses wc papír 800-900 forint körül mozog a Tescoban, egy csomag kávé szintén minimum 700.
Ti hol vásároltok? Aldi, Lidl, Auchan? Olyan boltok érdekelnek, ahol a háztartasi dolgok, tisztítószerek,mosószer jó minőségű, de megsem olyan eszeveszett árban van.
Hú, ezt így nehéz nekem megmondani, értelmes választ adni, mert:
-tisztítószerek, mosószer/öblítő Tescoba vesszük
-húsokat hentesnél
-tésztákat, zöldségeket, gyümölcsöket a Lidlben
Pàrom unja is, hogy kocsikázunk jobbra-balra, mert egy helyen nem veszünk meg mindent.
Auchant nem ismerem, felénk nincs, azért meg nem kocsikázunk 160 km-t oda-vissza, hogy ott vàsároljunk.
Ezt neked kell majd kitapasztalni.
Mi szinte mindent a Lidl-ben vásárolunk, nagyon megfelelőek az árak. A húst hentesnél vesszük.
Nem tudom nálad a "csomag" kávé mit jelent, de gy kiló kávé ami nekünk ízlik 1600Ft. és 2 hónapra elég. Ebbe azért nem kell belepusztulni.
Vécépapír drogériában, vagy 100Ft-os boltban 24 tekercses, 3 rétegű 1100Ft.
Sajnos Auchan nekünk sincs a közelünkben, de 54 db-os klotyópapír megapack-ot szoktunk ott venni 1300-1500-ért.
Egy szó mint száz, az Auchan a leggazdaságosabb (rengeteg akció) de oda el is kell jutni, ha nincs közel hanem autózol, akkor már nem olcsó.
Így marad a Lidl, ahol jók az árak és aminőséggel sincsenek gondok.
Persze, jó a Lidl, szeretünk is oda járni, csak ott pl nincs az a tusfürdő amit "emberem" használ, sem az a parfüm, ezért kánciózunk a városba Tacskótól a Lidln át a hentesig, de ezeket leszámítva minden megvan a Lidl-ben.
Mi a szemes kávét vesszük, kilósat, de most perpillanat meg nem mondom mennyiért vettük legutóbb az Omniát.
Kérdező, én emlékszek mikor pár éve öcsém hazajött Németből, ki volt akadva, hogy itthon mennyi minden drágább.
De sajnos tényleg így van, lànyom születése előtt külföldön dolgoztam, tapasztaltam én is.
Sajnos a ÀFA nagyon felnyomja az árakat.
Nagyon jó Reálok és Coopok vannak, ahol pl. kínaiak viszik - mert nagy szabadságot ad nekik a cég, viszont ahol valami hozzá nem értő tulajdonos váltotta ki a franchise jogot, hogy az majd magától termel pénzt az szörnyű tud lenni. Friss élelmiszert ritkán tartanak, de ha mégis abban nincs sok köszönet, szóval ezekbe csak száraz élelmiszerért érdemes menni.
A kis Tescó-k szintén ilyen vegyesek: van, ahol jó, van ahol nem annyira. A nagy TESCO hipermarketekben meg minden van jó áron, azokkal nincs gond, ahogy az Auchannel sem - de hipermarket - szupermarket összehasonlítás azért nem lenne teljesen fair.
A CBA baromi jó, ahol van prémium részleg (jó minőségű nyugati árukat is tartanak), de ahol csak franchise van az megint gagyi tud lenni.
A Spar csak promóciókkal tud becsalogatni bárkit is, szerintem felejtős normál bevásárlásra, csak ha valami nagyobb tétel akciós árut szeretnél vásárolni.
Aldi teljesen rendben van, de van egy kis felára annak, hogy az ő boltjaik a legjobban rendezettek és legtisztábbak, szerintem tűrhető ezt kifizetni, de nagy árubőség más szupermarkethez képest sincs.
Lidl meg Penny olcsó, de a legrosszabb minőségű sajátmárkás termékeik is nekik vannak, azon túl meg nem tud olcsóbb lenni a hagyományos brandekkel.
Számomra az erősorrend is kb. ez, az utóbbi 2-t mindenképp hanyagolnám, a többi mind jó valamiben a maga módján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!