Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Használt ház szavatossági jog?

Használt ház szavatossági jog?

Figyelt kérdés
2016 augusztusában házat kezdtünk nézni. Találtunk is neten egyet ami első ránézésre megtetszett. Sajnos nem volt időnk sokáig nézelődni. Hívtam a hirdetőt, mint kiderült a tulaj felesége volt. Megegyeztünk egy időpontban, hogy mikor nézhetjük meg. Jöttünk és a tulaj anyukája mutatta meg. Alaposan körbe jártuk és minden létező kérdést felettünk. Pár nappal később beszéltem a tulaj feleségével, hogy találkozzunk és beszéljük meg a részleteket, meg vesszük. Akkor hajlandó volt a tulaj is ott lenni, de végig a felesége beszélt, a tulaj csak a telefonján játszott. Az ügyvédhez egyedül jött, de nem mondott semmit csak amit nagyon muszáj volt. Most 2,5 évvel később jutottunk el odáig, hogy akkor felújítás szőnyeg csere (amit mi hoztunk elég régi már), és észre vettük, hogy minden bútor alatt áll a víz és penészes a gyerekeink ágya és a szekrények is. Rettenetesen nagy a talajvíz, ha kihúzunk egy oszlopot vagy bármit a földből tocsog benne a víz. Többször kérdeztük, hogy ázik e a ház. Természetesen nem volt a válasz. Mindent dokumentáltunk és el küldtük az eladónak Facebook-on, hogy élünk a szavatossági jogunkkal. Erre annyi választ kaptam, hogy ez nem rejtett hiba, amíg ő itt élt nem volt ilyen gond. Rá fogta a szélsőséges időjárási viszonyokra és a rossz esővíz elvezetésre, és le is tiltott. (mielőtt meg vettük 4 évig nem lakott bent senki). Kedden ügyvédhez megyünk. Van aki végig vitt ilyen ügyet? Tapasztalatok érdekelnének
2019. jún. 22. 20:48
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hát pedig a vizesedés az nem jön csak úgy a semmiből egy tökéletesen szigetelt házba. Vagy tényleg olyan oka van, ami nem róható fel az előző tulajnak.

De az biztos, hogy nem vennék úgy házat, hogy nem írom bele a szerződésbe azt az állapotot, amiért az eladó szavatol.

2019. jún. 22. 22:24
 12/14 anonim ***** válasza:

Nem is értem, hogy nem vettétek észre. Ti sem voltatok körültekintőek és azok a "szakemberek" sem, akiket vittetek magatokkal. Én laktam olyan házban, aminek a parkettája fel volt púposodva, mert alulról vizesedett, de azt konkrétan érezni lehetett szagról a lakásban. Nyirkos, nehéz levegő volt.

Nehéz menet lesz és kétséges a kimenetele, ha bírósághoz fordultok. Szakértőt kell majd bevonnotok.

Ha esetleg a szigetelés mellett döntötök majd, figyeljetek rá, hogy nem elég alulról szigetelni. Mi úgy jártunk, hogy felszedtük a parkettát és a burkolatot mindenhol, leszigeteltük, rá a beton és egy évre rá kinyomta az alulról jövő vizet oldalra, a ház falaira. Szóval a falakat is alá kell szigetelni, mert a víz utat talál magának.

2019. jún. 23. 08:15
 13/14 anonim ***** válasza:
A pereskedés többe fog kerülni mint a 3 milliós házatok, pláne ha elbukjátok a pert.
2019. jún. 23. 11:04
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

"Alaposan meg lett nézve. Volt velünk festő szakember aki maga a férjem és egy kőműves... Mindent át néztünk de nem volt semmi probléma. ...és villanyszerelő"

Tehát egy csomó "szakember" alaposan átnézte.

Akkor rajtuk kérd számon, a nem lévő szakértelmüket, ne pedig 3 évvel később az eladón.

Amúgy 3 millióért mit vártatok? Egy palotát?!

2019. jún. 23. 22:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!